perjantai 17. heinäkuuta 2009

Kolmen herkkupiirakan päivä

Tykkäämme kaikki kovasti jälkiruuista, ja tänään olikin kesän ennätyspäivä tähän mennessä; söimme yhteensä kolme piirakkaa. Lounaan jälkeen herkuttelimme jogurtti-mansikkatortulla ja nyt päivällisen jälkeen pöytään on katettu mustikkamurupiirakka ja mustikkapavlova, jossa on myös mansikoita. Mustikat kävimme poimimassa lähimetsästä ja niitä näytti siellä olevankin tosi paljon! Paria kivaa uutta salaattiakin on tänään kokeiltu. Uusimmassa Glorian ruoka ja viini -lehdessä oli aika kivoja ohjeita.

Onneksi sattuu olemaan myös lenkkipäivä. Juoksin 10,4 km Saarnikkaan ja Kylänalasen ympäri. Aikaa meni lähes 1 tunti ja kymmenen minuuttia. Melko kuuma ilma oli, ja jalat tuntuivat jotenkin väsyneiltä. Kyllä se siitä onneksi lähti kuitenkin kulkemaan ja lopussa tuntui, että olisin voinut juosta helposti pitempäänkin. Lenkin jälkeen teimme Petrin kanssa pari kierrosta lihaskuntoliikkeitä terassilla. Tästä saan ehkä myöhemmin kuvia Ninan kamerasta... Niitä on jotenkin kivempi tehdä yhdessä, tavoitteena kahdesti viikossa.

Edit: tässä yksi kuva lihaskuntotreenistä:

Lenkillä tuli mieleen, että sunnuntain pitkälle lenkille kannattaisi varmaankin lähteä klo 15, samaan aikaan kuin maraton alkaa. Aamulenkit ovat minulla sujuneet aina kivasti, ja nyt olisi varmaankin jo aika alkaa treenailla iltapäivälläkin, jottei maratonilla tule mitään ylläreitä siinä suhteessa. Iltapäivällä on kuumempikin, ja helteiseen juoksukeliin kannattaisi varmaankin varautua.

3 kommenttia:

 1. Itse oon huomannut, että usein kymmenen kilometrin jälkeen juoksu alkaa sujua entistä paremmin. Just silloin kun lenkki on loppumassa ja koti kutsuu! =) Paitsi olenhan mä nykyään lisännyt lenkin pituutta, niin saan nauttia paremmin sujuvasta juoksusta.

  Minäkin olen suuri jälkiruokien ystävä. Nam.

  VastaaPoista
 2. Jaanaba, niin se taitaa olla että sitten kulkee, kun pääsee vauhtiin.

  Tähän aikaan vuodesta marjajälkkärit ovat parhaita. Talvella on sitten suklaan aika...

  VastaaPoista
 3. Sivulankku, jes!

  Mä en ihan hirveesti tykkää makeista herkuista tai sanotaanko niin, että suolasesta enemmän.. Sisko tekee kyllä niin hyviä piirakoita yms, että niitä tulee aina syötyä vähän liikaakin.

  VastaaPoista