Lenkin jälkeen tein terassilla pari kierrosta lihaskuntoliikkeitä ja pakarajumppaa. Sen jälkeen pulahdin vielä järveen. Piriformis tuntui kyllä melko kipeältä lenkin jälkeen, mutta onneksi juoksu sentään sujuu. Lenkitkin ovat onneksi jo lyhenemään päin, kun maratoniin on enää reilut kolme viikkoa. Ensi sunnuntain 24 km lenkin jälkeen ohjelmassa on vain yksi yli kympin lenkki.
Leivoin illaksi hyvän suklaajuustokakun, jonka ohje on uusimmassa Avotakassa:
200 g suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70 %)
200 g voita
3 kananmunaa
2-3 dl sokeria (alkup. ohjeessa 3, mutta se oli aika ällömakeaa...)
2 dl vehnäjauhoja
täyte
500 g mascarponea (tai Violaa tai Philadelphiaa)
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 kananmunaa
koristeluun
tomusokeria, karhunvatukoita
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele leivinpaperi ja laita se halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.
- Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Sekoita tasaiseksi ja siivilöi taikinaan vehnäjauhot.
- Valmista täyte sekoittamalla tuorejuustoon sokerit ja munat.
- Levitä 3/4 suklaataikinasta vuokaan. Levitä taikinan päälle tuorejuustotäyte ja lisää päälle loppu suklaaseoksesta. Tee halutessasi veitsellä kuvioita taikinan pinnalle. Paista uunin keskitasossa noin 45 min. Kakku saa jäädä sisältä melko pehmeäksi, mutta uunista ottaessa se ei saa "tytistä".
- Jäähdytä ja ripottele pinnalle tomusokeria. Koristele.
Nami, en koskaan leivo vaikka joskus mieli tekisi. Tykkään kyllä hirveesti leipomuksista.
VastaaPoistaMeillä on nyt koko kesä leivottu melkein joka päivä. Onneksi on toi juoksuharrastus, muuten olisin tosi nopeasti tosi paksu!
VastaaPoistaSitä mäkin olen usein ajatellut, että onneksi juoksen niin voi syödä herkkujakin tulematta liian paksuksi.
VastaaPoista