sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Viimeinen pitkä ennen maratonia

Huh huh - taas on ihanan lämmintä, mutta ehkä mulle ihan vähän liian kuuma juoksuun. Mittarin mukaan plusasteita oli 23, kun lähdin matkaan vähän ennen kolmea. Aurinkokin paistoi. Juoksin mökiltä Leppäkorventielle ja sieltä vanhaa ykköstietä vähän Lahnajärven ohi kunnes käännyin taas möksälle päin. Juomavyössä oli kaksi pulloa vettä ja kolme pulloa Dexal Lightia, mutta jano pääsi silti yllättämään. Juotavaa olisi saanut olla enemmänkin. Juomien lisäksi otin kolme geeliä, ja välillä vatsassa tuntui kyllä vähän oudolta; ehkä olisi pitänyt juoda pelkästään vettä.


Reitti on pituudeltaan 23,9 km, mutta juoksin vain 21,7 koska silloin tuli kaksi ja puoli tuntia täyteen. Pete-ihanuus pyöräili vastaan puolen litran vesipullon kanssa Kettulantiellä (kartassa F). Toravantien alussa (kartassa G) join sen puoli litraa vettä ja yhdet pullonjämät. Kävelin siitä reilut kaksi kilsaa mökille. Pete kyysäsi mua vähän aikaa Jopolla, mutta siinä tuntuivat reidet kramppaavan, kun piti varoa, etteivät jalat joudu pinnojen väliin tai polkimien eteen.

Maratoniin on nyt vajaat kolme viikkoa, ja nyt alkaa treeniohjelma keventyä. Ensi viikolla juostavaa on noin 39 km ja sitä seuraavalla 35 km. Vähän alkaa kyllä jo hirvittää se maraton...

Kisapäivänä otan juoksuvyön lisäksi mukaan ainakin huulirasvaa, geelejä ja pari Buranaa pieneen minigrip-pussiin. Ne mahtuvat kivasti punaisen juoksupaitani selkäpuolella oleviin taskuihin. Tänään testasin sen, että saan ne myös sieltä juostessa käyttöön juomävyöstä huolimatta. Mitäköhän muuta pitäisi muistaa ottaa mukaan? Suolaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti