torstai 23. heinäkuuta 2009

Pyöräilyä ja juoksua ja askarteluakin

Meillä oli aamulla parikin hyvää ja tarpeellista hommaa tarjolla; mökin ikkunoiden pesu tai kaiteiden ja terassien maalaus. Koska huomiseksi on luvassa sadetta, emme ryhtyneet maalauspuuhiin. Ikkunanpesukaan ei oikein juuri tänään innostanut. Pete keksi sitten onneksi, että voisimme pyöräillä Hyönölään 15 kilometrin päähän, ja nauttia kahvit/teet paikallisessa leipomossa. Tuumasta toimeen. Reitti on mukavaa ja vaihtelevaa sora- ja asfalttitietä ja pyöräilykelikin oli aika lähellä täydellistä.

Hyönölässä herkuttelin kupillisella teetä ja ihanalla possumunkilla, jossa oli täytteenä omenahilloa. Pete otti terveellisesti sämpylän ja kahvia. Saimme myös täytettyä yhteisen juomapullomme. Kahvihetki kesti puolisen tuntia.

Kotimatka kesti suunnilleen samat 44 minuuttia kuin menomatkakin. Parin minuutin levon jälkeen lähdin päivän lenkille, joka oli sama kymppi kuin tiistaina. Tänään siihen meni pari minuuttia enemmän kuin silloin, 1.02 ja osia. Keskisykekin oli muutaman lyönnin korkeampi. Varsinkin lenkin loppupuoli meni kivasti, alussa vähän pohkeita kivisti. Luulin jo juoksevani melko hyvää vauhtia takaisin mökille päin, mutta sitten takaa puuskutti diesel-Pete kovaa vauhtia ohi omalla vk-lenkillään. Hyvältä näytti se meno.

Illalla sisko tuli taas tänne mökille tyttärineen yhden Espoossa nukutun yön jälkeen. Olen jo muutaman vuoden suunnitellut tekeväni männynkävyistä sydäntaulun. Nyt kun sisko on Suomessa, homma on vihdoin hänen hyvin suosiollisella avustuksellaan lähtenyt etenemään. Nina hankki liimapyssyn ja kehyksen Ikeasta, ja tänään sain taulun valmiiksi. Sitä tehdessäni muistin taas, miten huonosti jaksan pipertää yksityiskohtien kanssa, alla olevassa kuvassakin näkyy miten kangas vähän "vetää", ja kävytkin ottavat kiinni lasiin. Mutta kyllä tuon taulun kehtaa omalle mökkiseinälle laittaa, eikö kehtaakin? Ehkä sitä kangasta voisi huomenna vielä justeerata.



Lapset ovat nyt kylässä tutun perheen mökillä Joutsassa ja tulevat kotiin huomenna bussilla. Vähän on jo meillä ikävä, heillä ei varmaankaan vielä yhtään - niin mukavaa on viesteistä päätellen ollut.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Ihana sydäntaulu! Huh, musta ei oikein pipertäjäksi olisi..

    Reipasta pyöräilyä ja heti perään lenkkeilyä, sehän on jo triathlon-harjotus!

    VastaaPoista
  2. No kyllä siitä tuli ihan kiva, mutta olisi kyllä jäänyt tekemättä ilamn siskoa.

    Hyvä kolmen tunnin treeni oli se kyllä (paitsi se kahvilla istuskelu...). Pyöräily on kyllä tosi ihanaa!

    VastaaPoista