keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Netittä mökeillä

Aika monta päivää onkin vierähtänyt siitä, kun viimeksi pääsin nettiiin. Ihmeen nopeasti sitä kuitenkin siihenkin tottuu. Kahden mökkivierailun jälkeen olemme vihdoinkin kotiutuneet omalle mökillemme loman viettoon.

Viikonlopun olimme ystävien mökillä Heinolassa koko perheen voimin. Meitä oli muutenkin aikamoinen porukka; 9 lasta (iät 6-14) ja 6 aikuista. Ystäviä on kyllä lykästänyt mökin hankinnassa, sillä paikka oli tosi mahtava paikka. Tontti oli iso ja siinä oli tosi hieno ranta ja kesäkeittiö rannassa. Mahduimme kaikki mukavasti nukkumaan, syömään ämpäreittäin ihania ruokia ja saunomaankin. Lapsilla oli ikäistään seuraa, ja sauna oli päällä useita tunteja kerrallaan. Toivottavasti tällaisesta viikonlopusta tulee jokavuotinen perinne!

Sunnuntaina aamupäivällä juoksin kahden tunnin ja 10 minuutin pitkän. Olin tulostanut kartan jo kotona, mutta eksyin, koska jätin sen mökille ja muistin yhden risteyksen väärin. Juoksin sitten edestakaisin metsäteitä noin 20 km. Petri löysi kyllä oikean reitin, mutta en voinut seurata, koska hän lähti juoksemaan jo aikaisemmin.

Maanantaina ajoimme isäni puoleisen suvun kesäpaikkaan Jämsänkoskelle. Ohjelmassa oli edelleen saunomista ja uimista, pingistä ja kokkausta ja muuta ajankohtaista kesäpuuhaa. Innostuimme pingiksestä monen vuosikymmenen jälkeen niin, että harkitsemme jo oman pöydän hankkimista. Mistäköhän löytäisi edullisen ulko-olosuhteisiin sopivan pöydän?

Jämsänkoskella juoksin tiistaina 11 kilometrin pk-lenkin ja tänään 30 minuuttia vk:ta verryttelyineen. Molemmat lenkit juoksin maantien reunaa out and back. Toiset autot väistävät juoksijaa pientareettomalla tiellä, toiset eivät, mutta onneksi nyt ei ollut ralliviikonloppu. Viime vuonna satuimme mökille samaan aikaan Jyväskylän rallin kanssa ja kyllä niitä autoja silloin olikin paljon liikkeellä!

Nettiin pääsin nyt vihdoinkin, kun tulimme äsken omalle mökille uskomattoman pitkältä tuntuneen ajomatkan jälkeen. Matkalla pysähdyimme Ideaparkiin syömään. Olipas melkoisen valtava mutta pimeän tuntuinen paikka!

Helsinki City Marathoniin on nyt tasan kuukausi aikaa, ja sitä ennen pitäisi juosta vielä 16 lenkkiä. Kiva, kun lomalla ehtii niin hyvin juosta ja tankata!

2 kommenttia:

  1. No, hyvä että löysit sentäs takas kuitenkin :)

    Se Ideaparkki on mustakin tosi pimee ja synkee. Miksei siellä voi olla yhtään ikkunoita?? Onkse siks, että porukka unohtaa ajan kun ne soppailee ja ostaa sit enemmän? Hyvää lomaa nyt vielä jos en aikasmemin muistanut toivotella.

    VastaaPoista
  2. Joo, ikkunoita tai lasikatto pitäis olla siellä tai ainakin paljon enemmän valoa.

    Kiitos lomatoivotuksista, mukavasti on lähtenyt lomailu käyntiin eivätkä työasiat juuri lainkaan pyöri päässä...

    VastaaPoista