torstai 4. maaliskuuta 2010

Vihdoinkin!

Päätin taas kokeilla juoksemista, johan tässä on sitä seitsemän kuukautta ja neljä päivää malttamattomana odoteltu! Edellisestä kokeilusta on jo pari viikkoa, ja selkä on koko ajan tuntunut paremmalta. Juoksin Esportissa 10 kierrosta, eli neljä kilsaa. Vasemman pakaran yläpuolella tuntui pientä vihlomista kämmenen kokoisella alueella, mutta ei varsinaista kipua kuitenkaan. Pete juoksi koko ajan rinnalla, ja se oli ihan mahtavaa!

Olen nyt tosi varovainen tuon juoksun kanssa, ehkäpä kerran viikossa voisi olla ihan hyvä tahti. Pyöräkelien alettua lenkin voisi tehdä pyörälenkin jälkeen, tulisi sitten treenattua sitäkin vaihtoa. Lisäksi sitä vesijuoksua (plääh) 10-15 minuuttia aina uinnin yhteydessä.

Esportilla huomasin mainoksen juoksutesteistä. Kyseessä on samanlainen testi, johon osallistuimme juoksukoulussa kahdesti. Pitää varmaan varata siihen aika. Siinähän se nykykunto sitten selviää.

Liityin eilen heiaheia.com-palveluun. Sinne rekisteröidään kaikki treenit, ja jotain ystävähommiakin on tarjolla. Täytyy tutustua siihen tarkemmin, olisi kiva löytää hyvä verkkopalvelu tätä urheiluharrastusta tukemaan. Excel on ihan näpsäkkä kyllä, mutta siinä ei ole mitään vuorovaikutteisuutta. Minne sinä kirjaat sporttailusi?

9 kommenttia:

 1. Onnittelut lenkistä!! Varmaan melko mahtavaa pitkästä aikaa päästä juoksemaan! Mä kirjaan vaan tonne blogiin noi juoksut ja jumpat ja siirrän ne sitten exceliin talteen. Eipä siinäkään mitään interaktiivisuutta oikeen ole, mutta en osaa sitä kaivatakaan kyllä. Mitä sä kaipaat?

  VastaaPoista
 2. Siellä Heiaheiassa on mm. kommentointimahdollisuus ja sitten sinne voi perustaa ryhmiä. Jos vaikka treenais jossain porukassa yhteistä tavoitetta varten, siellä näkisi muiden ryhmäläisten treenit ja voisi kommentoida niitä. Ajattelin ehdottaa esimm. HelTrin porukalle ryhmän perustamista Heiaheiaan.

  VastaaPoista
 3. Ja kiitos kommentista, niitä on tosi kiva lukea täällä blogissakin!

  VastaaPoista
 4. Joskus ennenkin olen tainnut käväistä täällä blogissa ja nyt löysin taas tämän ja taidan jäädä seurailemaan enemmänkin.
  Treenien merkkailussa oon koittanu erilaisia vihkoja, exceleitä ym. Tällä hetkellä käytän Polarin treenipäiväkirjaa. Sen hyväpuoli on se, että on netissä niin pääsee mistä vaan käsiks. Muuten sen täyttäminen tahtoo unohtua.
  Luin uusimmasta Sport-lehdestä tuosta Heiaheiaasta ja ajattelin myös käydä tutustumassa.

  VastaaPoista
 5. Hei Henna, kiva kun löysit takaisin tänne ja kommentoit. Laitoin eilen kaikki alkuvuoden treenit Heiaheiaan, mutta petyin vähän raportointiominaisuuksiin. Laitoin palautetta, ja kertoivat sieltä, että paremmat raportointiominaisuudet voisivat olla tuloillaan.

  VastaaPoista
 6. Tuota samaa juoksutestiä tehdään Liikuntamyllyssä Myllypurossa 70 euron hintaan (Juoksija-kortilla, normisti 75 euroa). Testaajankin on sama Jääskeläinen. Hinnassa siis Espoo -lisä? Vaikka on tuolla varmaan kivempi juosta, kun Liikuntamyllyssä on vaan 200 metrin rata. Kävin pari viikkoa sitten juoksemassa saman testin neljännen kerran ja on kyllä kiva seurata vauhtien kehittymistä!

  VastaaPoista
 7. Hahaa - Espoo-lisä tosiaan. Nyt täytyykin miettiä, pitäisikö säästää muutama kymppi ja ajaa testiin Liikuntamyllyyn. Kiitos vinkistä, Tea!

  VastaaPoista
 8. Lenkkivihko.fi on minun mielestäni paras netin liikuntapäiväkirja, siinä on kaikki, mitä minä siltä tarvitsen: perusmerkintöjen lisäksi viikko- ja vuosiyhteenveto, kommunikointimahdollisuus muiden kanssa, voin kirjottaa omiin suorituksiini merkitöjä sekä kaikkien nähtäväksi että pelkästään itselle,... ... Minusta ainut huono puoli on sivujen hidas latautuminen. Lajeissakin voisi olla vähän toivomisen varaa, mutta minulle on kyllä hyvin silloin riittänyt "Muu laji" -valinta.

  VastaaPoista
 9. Hei Mathilda,

  kiitti vinkistä, täytyypä käydä kurkkaamassa tuota lenkkivihko.fi:tä.

  VastaaPoista