sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Hrrrr...

Taitaa olla viimeisiä viikonloppuja tänä vuonna, kun vielä tarkenee lähteä pyörälenkille. Ajoimme viitisenkymmentä kilsaa Peten kanssa kahdestaan. Reitti kiersi Tour de Helsingin maisemissa Bembölessä ja Velskolassa. Sieltä käännyimme Vihdintielle ja ajoimme Röylän kautta takaisin Kehä III:lle  ja edelleen kotiin. Ajoaikaa kertyi muutaman minuutin yli 2 tuntia.

Minä ja pyörä.
Pete.
Lenkin jälkeen pesimme uudella ketjupesurilla kolmen pyörän ketjut. Tosi helposti ja nopeasti tuli puhdasta! Nyt pyörät ovat varastossa kuivumassa, illalla käymme vielä öljyämässä ketjut. Yllättävän nopeasti se voimansiirto kyllä likaantuu. Varsinkin työmatkapyörässäni oli kaikenlaista ylimääräistä kemaa etenkin takavaihtajan alla olevissa pikkurattaissa. Varmaan siksi, kun reitillä on paljon hiekkateitä, ja ehkä öljyä oli lorahtanut viimeksi aavistuksen liikaa.

Lenkillä ei tullut kylmä, mutta pyörien huoltotoimenpiteiden aikana ehti tulla vilu. Niin viileä keli oli, ettei kroppa enää kunnolla lämmennyt sen jälkeen kun pysähdyimme loppumatkasta muutamaksi minuutiksi vaihtamaan kuulumisia yhden tutun kanssa.

2 kommenttia:

  1. Maantielenkeille alkaa kyllä olla jo liian kylmä. Mutta maastopyöräillä tarkenee vielä hyvin.

    VastaaPoista
  2. Hei Johanna, totta! Maastopyöräilyä tekeekin jo mieli kokeilla, voisin varmaan lainata poikani ihka uutta maastopyörää. Pitäisi varmaan etsiskellä joku tuttu, joka voisi vähän näyttää sopivia maastoja.

    VastaaPoista