tiistai 19. lokakuuta 2010

Pallolla alkuun

Eilen aamulla työmatkapyöräilyn jälkeen kokeilin pallo-ohjelmaani työpaikan kellarisalissa. Ohjelman tavoitteena on syvien vatsa- ja selkälihasten vahvistaminen, jotta voisin toukokuussa juosta puolimaratonin. Kahteen kierrokseen meni noin 25 minuuttia, ja palkintona tuli hyvä olo.

 • pallon päällä istuen nopeat kierrot kepin kanssa 45-60 sek
 • pallon päällä istuen nopeat ylävartalon sivutaivutukset, käsissä 2 kg:n painot 45-60 sek
 • jalkojen rullausvatsan alle pallon kanssa yhdistettynä punnerrukseen, keskivartalo mahdollisimman tiukkana, maksimitoistot
 • kylkirutistus pallon päällä 18 kertaa
 • selän ojennus pallon päällä ja vipunosto sivulle, painot 2 kg, 18 kertaa
 • lantionrullaus ylös selinmakuulta  (polvet koukussa) + yläasennossa jalkojen ojennus vuorotellen, masimitoistot
 • lankku/hoover suorin jaloin vastakkaisen jalan ja käden ojennus 45-60 sek
 • vatsarutistus pallon päällä
 • punnerrukset kahvakuulan kanssa (kädet kuulan kahvoilla, nosto vuorotellen ylös), 10 kertaa
 • nopeat palauttavat venytykset
Kaksi ekaa liikettä tuntuvat melko turhilta, mutta kuulemma aktivoivat hyvin syviä lihaksia. Koko ohjelman aikana pitää muistaa aktiivinen hengitys. Kaikki liikkeet voin tehdä salin lisäksi myös kotona. Yritän tehdä pallonhommelit pari kertaa viikossa ja lisäksi käydä kerran pumpissa tai kuntosali-circuitissa. Lisäksi on vielä se perjantainen HelTrin kuntopiiri. Eiköhän se riitä.

Ajoin eilen ja tänään hieman eri kautta kuin yleensä, koska matkalla piti piipahtaa Multiprintissä ensin tilaamassa ja sitten hakemassa kopioita rakennuslupahakemuksen liitteeksi. Olemme saaneet hakemuksen jo kaksi kertaa bumerangina takaisin Salon rakennusviranomaisilta. Viimeksi puuttui joku korkeusmitta ja vielä isompi puute oli se, että olimme teipanneet papereita yhteen, eikä teippi ole arkistointikelpoista. Noh, äsken vein postiin ihan kunnon kopiot ja toivottavasti asia on sillä selvä. Nyt taas odotellaan...

Kuntouintiryhmässä tehtiin tänään aika paljon käsivetotreeniä. Lopussa piti vielä uida 4*50 metriä vaparia, 25 m hengittämättä ja 25 m kevyesti. Pystyin! Vaikka kuntouintiryhmässä on viime aikoina ollut ihan kohtuullisen kivaa, eikä viime aikoina ole tarvinnut nöyryyttää itseään perhosta uimalla, en taida jatkaa sitä enää keväällä. Käyn mieluummin uimassa kahdestaan Peten kanssa. Aikataulu on vähän vapaampi ja voin treenata lähinnä vaparia.

3 kommenttia:

 1. 25 m hengittämättä! Se on kyllä hienosti. Mä en oo tainnut vielä koskaan onnistua edes yhdellä hengenvedolla, kahdella menee kyllä. Ja tollasta hypoksiareeniä me tehtiin Tanskassa kyllä aika paljon, mut ei silti vaan irronnut. Yksinään en ikinä tee tollasia, kun vihaan niitä. Nyt tosin, kun osaan edes siedettävästi lähtöhypyn, vois toi yks hengitys onnistua. Mut vaan siis sen lähtöhypyn kanssa.

  VastaaPoista
 2. kiitti tuosta pallotreenistä! Taidan beesata...

  VastaaPoista
 3. Tuufaast-Kipa, oijoi! Taisin kehua vähän liikaa tuossa hengittämättä uimisessa. Meillä oli nimittäin sellainen sääntö, että ekalla vedolla sai vielä hengittää. Lähtö oli vedestä, ei hypätty (onneksi!) Olis kyllä kiva löytää esim. joku kirja, jossa olisi sopivia uintitreenejä talvikaudelle. Vaihtelu kyllä virkistäisi.

  Päivikki, eipä kestä! Painoja voi lisätä ja toistojakin, kun alkaa tuntua helpolta. Kokeile vaan, toivottavasti tykkäät!

  VastaaPoista