torstai 24. maaliskuuta 2011

Hoitoa ja lenkkiä

Aamupäivällä kävin osteopaatilla. Kahdella aikaisemmalla kerralla hoito ei ole sattunut, mutta tänään oli toisin. Vasen jalkapohja oli ihan jumissa. Auauau! Melkein piti ääneen valittaa, mutta onneksi ei kuitenkaan ihan. Kysäisin kuitenkin, että onko painelun tarkoitus sattua ja olihan se hänellä tiedossa että kipeää tekee. Sain kotihoito-ohjeeksi venyttää jalkapohjaa seisomalla harjanvarren päällä. Juuri nyt se on niin arka, ettei oikein tee mieli tehdä mitään. Myös lonkan koukistajia rentoutettiin, sekin sattui. Tuntuu, että kroppa on nyt yksi iso hermokimppu, sillä yläniskankin lihakset ovat kuulemma jokaisella hoitokerralla olleet ihan jumissa. Siitä muuten todennäköisesti johtuivat ne kummat sävähdykset juostessani pari viikkoa sitten.

Lantio on kuulemma jo paremmassa asennossa, mutta kiertyy edelleen, kun taivutan vartaloa eteenpäin. Itsekin huomaan, että selän vaivat paranevat pikku hiljaa. Sekin auttaa tilannetta, että lihaskunto on hyvä eikä ole ylipainoa. Juoksukilometrejä ei kuitenkaan vielä ole kovin montaa kertynyt ja siksi otinkin jo Helsinki City Runin pois kevään kisaohjelmasta. Toivon voivani juosta puolikkaan Espoon Rantamaratonilla syyskuun lopussa.

Työkaverin kanssa kävimme lounaslenkillä juoksemassa kaksi kertaa Töölönlahden ympäri. Meillä on onneksi liukuva työaika ja työajan seuranta, joten lenkki tehtiin ns. omalla ajalla. Oli tosi kova tuuli, välillä paistoi aurinko ja välillä pyrytti lunta. Tavallisillakaan lenkkareilla ei ollut liukasta, jäätä oli kyllä mutta sen päällä oli paksu kerros hiekkaa. Lenkin jälkeen oli tosi energinen olo, ja ehdimme käydä myös lounaalla. Ennen ensi viikon lounaslenkkiä täytyy muistaa syödä joku pieni välipala, nyt ehti tulla vähän liiankin kova nälkä.

Tunnin päästä on vielä uintitreenit. Valmentaja Yan ei pääse tänään paikalle (ehkä joku sijainen kuitenkin tulee), mutta laittoi ohjelman sähköpostitse:
 • 2*(50 free style/50 back stroke/50 kicks)easy
 • 4*25 sprint
 • 450 «triathlon simulation» ( 50 fast/100 normal/50 fast/200 normal/50normal+extra kicks)
 • 10*50m race pace/long strokes (with paddles, no pull buoy ) recovery =only 5s
 • 50 easy
 Kohta siis polskutellaan taas!

4 kommenttia:

 1. Mun täytyy kans ottaa HCR pois suunnitelmistani. =/

  VastaaPoista
 2. Jaanaba, harmin paikka! Mutta tuleehan noita kisoja... Olisi kyllä ollut kiva taas nähdä!

  VastaaPoista
 3. Hyvä kuitenkin jos selkä tuntuu paremmalta! Itselläni siis myös rappeuma ja jotain pullistuman alkua ja juoksu tuntuu aina selässä seuraavana päivänä :( Mutta toivoa siis ehkä on...

  VastaaPoista
 4. Annika, niin just! Toivoa pitää ehdottomasti olla, ja kärsivällisyyttä! Kyllä mullakin tänään vähän tuntuu selässä, mutta voi tämänpäiväinen työmatkaliukastelukin vaikuttaa. Aika pienestä ne kolotukset ovat kiinni.

  VastaaPoista