sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kaputt

Yan ja Pete treenin alussa.
Koskaan ennen en ole näin väsynyt ollutkaan uintitreenien jälkeen kuin nyt. Eilenkin uitiin aika paljon ja osin kovaa, ja tänään sama jatkui reilun puolentoista tunnin ajan. Alkulämmittelyn jälkeen uitiin 4x25 m kovaa, neljää erilaista lähtöä harjoiteltiin, kaikki vedestä. Ensin oli rintamasuunta menosuuntaan, sitten takaseinään. Kaksi viimeistä lähdettiin liukuasennosta, ensin vatsallaan pää menosuuntaan ja viimeinen selältään jalat menosuuntaan. Siinä pitikin kääntyä ensin ketterästi vatsalleen...Treeni jatkui 4x25 m harjoituksella, jossa piti sukeltaa altaan puoliväliin ja jatkaa siitä kovaa lopppuun saakka. Yritin mennä delffareilla, mutta vauhti oli kovin hidasta. Seuraavaksi uitiin 2x50 m, sukeltaa sai niin pitkälle kuin jaksoi. En päässyt edes sinne puoleen väliin, kun en osaa pysyä pohjassa, mutta Pete sukelsi pisimmälle koko porukasta! Treeni huipentui "triathloniin", jossa uitiin 100 m pullarilla, 50 m potkuja laudalla ja 50 m vesijuoksua. Ja kaikki kolme kertaa. Yhteensä uitiin 2500 m.

Treenin lopuksi Toffe sukelsi altaan pohjaan ja vei sinne kameran, joka otti videokuvaa. Uimme kaikki jonossa pari-kolmesataa metriä kameran ylitse, ja Yan lupasi editoida meille kaikille videot omasta uinnista ensi kerraksi. Triathlonuintikurssi jatkuu vielä torstaina ja ensi sunnuntaina. Silloin kokeillaan uintia märkäpuvulla. Ennen torstaita en taidakaan mennä uimaan, koska oikea olkapää on jo pari päivää ollut vähän kipeä.

3 kommenttia:

 1. Jaaha, sullakin nyt sitten olokapää. Mulla vika on ollut ihan selvästi kiristyneessä hauiksessa. Muistuttaa aina kun lusmuilen venyttelystä.

  VastaaPoista
 2. Kuminauhajumppaa! Mulla auttoi tosi nopeasti olkapää ongelmiin. Piätisi nytkin varmaan taas muistaa veivailla.
  Laitan kumin ovenkahvaan kiinni. Käsi eteen kyynärpää 90 asteen kulmassa, sitten lyhyttä vetoa/kiertoa ulos ja myös sisäänpäin molemmille käsille vaikka 2x30 alkuun. Yllättävän rankkaa.
  (kuva11 tästä presiksestä: http://www.uimaliitto.fi/fi/uimaliitto/materiaalia/artikkelit/olkapaa3.pdf)

  VastaaPoista
 3. Päivikki, niinpä niin. Luulen, että perhosteluharjoituksilla on tässä osansa.

  Jupis, kiitti kuminauhajumppavinkistä! Eiköhän se tule tolla kuntoon...

  VastaaPoista