sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Sculling on kivaa

Uintitreeneissä tuli uintia vaan 1,5 kilsaa, kun treeni painottui aika paljon tekniikkaan. Alkulämmittelyjen jälkeen tehtiin aika kiva 4x50 m sekarisetti pullarilla. Siinä uitiin aina ekat 25 metriä scullingia ja paluu oli ensin perhosta, sitten selkää, rintaa ja vaparia. Ekalla kierroksella ennen perhosuintia tehtiin scullingia mahallaan niin, että kädet olivat suoraan edessä. Toisella kierroksella edettiin jalat edellä selällään, kädet vartalon vieressä, paluu selkäuintia. Ennen rintuintia mentiin taas eteenpäin mahallaan, mutta niin, että kädet ovat sivulla. Viimeisin sculling ennen vaparia oli minulle vaikein. Siinä edettiin mahallaan jalat edellä ja tehtiin scullingia käsillä kädet edessä. Siinä jalat putosivat heti kun piti hengittää ja asento piti joka kerran hakea uudelleen. Siitä en löytänyt videoita tähän hätään, mutta periaatteessa se oli sama juttu kuin tuo eka mutta mahallaan ja jalat edellä. Kun scullingissa oli pullari mukana ja piti edetä koko 25 metriä, ehti vähän kokeillakin mikä toimii. 

Aika paljon treenattiin selkäuintia; kiertoa, käsivetoja ja potkuja. Ihan kohtuullisesti meni, selkäuinnin voisi ottaa mukaan ainakin verraamiseen uintitreenien yhteydessä. Lopussa harjoiteltiin volttikäännöstä. Sain siinä yhteydessä hyvän vinkin happivajeen vähentämiseen: ilmaa kannattaa puhaltaa ulos vain silloin, kun pää on suoraan alaspäin. Happea pitäisi niin riittää hieman pitemmälle. Nyt olen puhaltanut ulos lähes koko käännöksen ajan, ja vähän lyhyempi tarkemmin ajoitettu puhallus tuntui kyllä paremmalta. Ei ollut niin kauhean kova kiire hengittämään heti ensimmäisellä vedolla.

Treenin lopussa tehtiin vielä hyvät venyttelyt ja pulahdin yhden treenikaverin kanssa ulkoaltaaseen. Tapiolassa se allas on ihan oikeasti ulkona ja siinä on tosi pitkät portaat. Hrrr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti