sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Kahden tunnin uintitreeni

Triathlonuintikurssi jatkui tänään kahden tunnin treeneillä Tapiolan uimahallissa. Menin sinne kävellen, Pete tuli autolla. Treeni alkoi lämmittelyllä kuivalla maalla. Pyörittelimme käsiä ja olkapäitä monella eri tavalla keppi käsissä ja ilman. Tehokkaan tuntuista.

Treenin aikana uintiin noin 3300 metriä, ja ainakin nämä tehtiin (koska en ihan tarkkaan muista metrimääriä, en laita niitä tähän):
 1. vu kevyesti
 2. sekauinti
 3. kolme vetoa selkää, neljä vaparia nopeilla käännöksillä
 4. vu
 5. 4x25 m sprint
 6. 50 m vu nopeasti, 50 m vu hitaasti (yhtä monella vedolla) 
 7. 2x400 m: 50 m yhdellä kädellä toinen käsi edessä, 50 m vu, 50 m yhdellä kädellä toinen alhaalla, 50 m vu, 50 m tahdistus kädet alhaalla, 50 m vu, 4x25 m puolet tarzan-uintia lyhyin vedoin pää pystyssä, puolet vaparia
 8. potkuja 50 m nopeasti, 50 hitaasti
 9. 4x25 m pariuintia toinen tekee käsivedot ja toinen potkii 12,5 m, loput vu
 10. yhden jalan potkuja puoli altaanmittaa, loput molemmilla
 11. loppuverra
Sekarin perhosteluosuus (ne metrit jäivät mieleen: 50) meni ihan räpiköinniksi, ainakin sain hyvin sykkeen ylös...  Varsinkin tuo kahdesti tehty 400 metrin kokonaisuus tuntui hyvältä, ja sen jälkeen veto tuntui taas paremmalta, ainakin hetken. Yhden jalan potkuissa olisi voinut pitää sen vapaan jalan polvi koukussa pinnan yläpuolella, mutta ei se oikein tänään minulla siellä pysynyt.


Kaiken kaikkiaan tosi mukava uintitreeni, jonka loppuun tehtiin vielä yhteinen venyttelytuokio. Nyt on ihanaa lepäillä kotisoffalla eikä puutu kuin se että joku leipoisi jotain ihanaa herkkua!

Tässä hyvä video erilaisista tekniikoista, jonka Yan-ope lopussa mainitsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti