torstai 17. helmikuuta 2011

Spurtteja

Töiden jälkeen kävin pikaisesti Teijalla hierottavana. Samalla venytettiin vähän lonkan koukistajia. Taitavat olla tosiaan jumissa, kun ihan pienelläkin liikkeellä saa ne hyvin venymään.Vähintään joka toinen päivä niitä pitäisi muistaa venytellä. Sekin voisi osaltaan auttaa lantiota oikeaan asentoon.

Mm. näitä harjoituksia tehtiin:
 • otteenhakua
 • Tarzan-uintia
 • vaparia, kosketetaan kädellä olkapäähän
 • vaparia, kosketetaan kädellä takapuoleen, olkapäähän ja päähän (huh!)
 • vaparia, palautus hienoisesti veden pinnan yläpuolella
 • pullareilla ja lättäreillä 8x50 (tässä sain ohjeen yrittää pitää jalat suorassa linjassa, taisivat vähän seilata puolelta toiselle)
 • lättäreillä 25 m kovaa, palautus 25 m
 • 4 x 25 kovaa
Uintia kertyi yhteensä 1450 m. Meitä oli paikalla neljän kiva porukka, ja lopussa kaikilla oli oma ratakin. Uudet uimalasit olivat tosi hyvät; tiiviitja huurtumattomat. Kerran Tapiolassa juttelin altaan päässä lyhyesti yhden naisen kanssa, jolla oli samanlaiset lasit kuin ne mun vanhat. Hän kertoi miehensä ostaneen Eerikinkadulla olevasta sukelluskaupasta jotain ainetta, jolla lasit saa puhdistettua ja pidettyä kirkkaina. Pitäisi varmaan siihenkin asiaan vähän perehtyä; vanhat lasit taitavat jo kaivata vähän huolenpitoa.

2 kommenttia:

 1. Mulle tuo tarzani oli alkuun aivan mahdottoman raskasta ja hankalaa. Nyt siitä jo nauttii, kun välillä vetäisee. Kai se on sitä kehitystä... :)

  Minulle on joku viisaaampi (niitä on näissä asioissa paljon) joskus sanonut, että uimalasien kanssa pääsee pitkälle, kun ei koske niihin "linsseihin". Tosin meinaavathan ne huurtua silti, kun kovaa mennään.

  VastaaPoista
 2. Joo, tarzani alkaa kyllä helposti huohotuttaa. Kerran yritin vähän lusmuilla, mutta heti tuli valkulta noottia että päätä ylös vaan. Kai se siitä sit joskus nautinnoksi muuttuu.

  Mä en ole tehnyt laseille koskaan nitään muut kuin huuhdellut uinnin jälkeen, mutta ne alkavat nyt olla jo vähän harmahtavat. Ja tosiaan huurtuvat helposti. Ehkä niissä ensalkuun oli joku käsittely, mutta se on jo varmaan kulunnut pois.

  VastaaPoista