keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Vihdoinkin vähän liukua

Tehokkaasti tapasimme Peten kanssa tänään Mäkelänrinteessä jo ennen puolta viittä. Minä pääsin lähtemään töistä neljältä ja Petellä oli jotain työjuttuja Vallilassa, joten päätimme jo eilen nähdä suoraan uimahallilla. Vielä siihen aikaan altaassa ei ollut ihan kamalan paljon ihmisiä, vaan mahduimme uimaan kivasti.

Pete valitsi meille uintiohjelman Swim Workouts for Triathletes -kirjasta. Se on kyllä hyvä kirja, ilman sitä uisin vaan edestakaisin altaassa (kuten viime vuonna tähän aikaan). Nyt on erilaisia uintitreenejä, joista valita! Ohjelmaa uidessa pääsee hyvin suorittamisen makuun ja tulee treenattua tekniikkaa ja uintia myös eri vauhdeilla. Ja kun pääsee loppuun, on lupa lopettaa.

Tämänpäiväinen ohjelma näytti tältä:

Minä uin A:n, Pete B:n. Tässä lyhyt lista lyhennyksistä:

SW=swim, mitä vaan (uin vaparia, ylläri!)
DPS= Distance per Stroke, laske käsivedot ja pyri vähentämään
MOD= kohtalaisella vauhdilla
DR= Drill
Build= kiihtyvällä vauhdilla
T-pace=threshold pace, uintitestissä saatu vauhti
K=kick
RI= Rest Interval, lepo settien välissä

Käsivedossa minua kyllä auttaa se Eeron vinkki, että kyynärpään pitäisi olla lähes samalla korkeudella kuin olkapään. Kyynärpään ylhäällä pitäminen selvästi lisää liukua ja vähentää altaanvälillä tarvittavien vetojen määrää. Siinä muutama hyvä puoli. Huonoa puolestaan on se, että se on raskaampaa ja väsyessä kädet pyrkivät kuin itsestään taas suorana pohjaan. Yritin tsempata ja päästä vedon päälle, ja välillä onnistuinkin. Se tuntui ihan mahtavalta!

3 kommenttia:

 1. Haa! Sama juttu luisteluhiihdossa, kun pääsee suksen päälle, tuntuu ihan melkein kuin osais hiihtää ;D

  VastaaPoista
 2. Mulla on muuten toi sama uintikirja, on ollut jo jonkin aikaa, kun sain amazoniin lahjakortin ja "piti" sieltä sitten jotain tilata. Oon tykännyt kauheesti noista harjotuksista, ohjelman mukaan on niin paljon parempi uida kuin ilman. Maanantaina uin ohjelman, jossa piti mennä 800m sitä T-vauhtia. Tiukoille meni, mutta niin vain kellotin just oikean ajan. Yhtään sekuntia lujempaa ei olis kyllä enää päässyt.

  VastaaPoista
 3. Päivikki, olen tuskallisen tietoinen liu'un puutteesta myös suksilla...

  Kipa, hyvä kirja se on. Kiva, että ei tarvitse joka kerta uimaan mennessä miettiä, että mitä tekee ja kuinka kauan. Mä en taida ihan sekunnilleen pysyä tavoiteajassa, mutta yritän.

  VastaaPoista