sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Pyörälenkillä

Eilen korjailin blogin linkkilistaa, kun HePon yhteislenkkien linkki ei toiminut. Samalla kliksuttelin itseni retkikalenteriin, ja huomasin että tänään on yhteislenkki Vantaankoskelta klo 11. Koska muutenkin olin ajatellut tehdä pyörälenkin, päätin lähteä kokeilemaan Vantaan lähtöä. Paikalle tuli kolmisenkymmentä pyöräilijää, joista vain kolme oli naisia. Ihmeen vähän. Ryhmiä muodostui kaksi, toisessa keskinopeus 28-30 ja toisessa 25-27. Lähdin hitaamman ryhmän mukaan.

Veikkolan Nesteelle pysähdyttiin tauolle, mutta muuten ajeltiin yhtäjaksoisesti noin 26 kilometrin keskinopeudellä. Ryhmä pysyi hyvin kasassa, ja muutamaa tööttäilevää autoilijaa lukuunottamatta lenkki sujui rauhallisesti. Jättäydyin ryhmän kyydistä Bembölessä, ja ajoin oikotietä kotiin. Lenkille tuli pituutta noin 70 kilsaa + aamuinen ajo Vantaankoskelle 15 km.

Tultuani kotiin vaihdoin pikaisesti lenkkarit jalkaan ja kävin juoksemassa 12 minuuttia. Jalat olisivat jaksaneet pitempäänkin, mutta selkä ei.

Eilen rapsuttelin puhtaaksi Focuksen, ratakset ihan hammasharjalla. Aika paljon tavaraa sinne olikin kertynyt. Tänään pitäisi vielä jaksaa tehdä sama maantiepyörälle, se on aika rapainen lenkin jäljiltä. Vaikkei satanutkaan, tiet olivat paikoin märkiä. Olisi kiva osata tehdä pyörälle jotain muutakin kuin pestä ja vaihtaa renkaat. Osaisiko joku suositella hyvää pyöränhuoltokirjaa, jossa neuvottaisiin havainnollisesti esim. vaihteiden säätäminen ja muut tärkeät toimenpiteet?

2 kommenttia:

  1. HIenon pitkä lenkki ja varmaan meni ihan nopsan tuntuisesti kun oli porukkaa mukana.

    VastaaPoista
  2. joo, ei tuntunut aika yhtään pitkältä. Jossain vaiheessa tuntui kyllä häivähdys huonoa omatuntoa lasten vuoksi, kun Petekin oli samaan aikaan pitkällä lenkillä. Ihan hyvin sujui päivä kuitenkin lapsillakin. Ryhmäajot ovat kyllä tosi kivoja ja lisäksi aina oppii jotain uutta.

    VastaaPoista