sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Äitienpäivän pyörälenkki

Sain lainaksi triseurakaverini maantiepyörän tänään muutamaksi tunniksi. En ollut koskaan aikaisemmin ajanut sellaisella, joten tiedossa oli ihkauusi ja mielenkiintoinen kokemus. Haimme Peten kanssa pyörän Tontunmäestä ja lähdimme ajamaan Kauklahteen ja Masalaan päin. Olarissa ei oikein päässyt kunnolla ajamaan tietöiden takia, ja jouduimme vaihtamaan puolta tämän tästä. Olisi varmaan kannattanut ajella samantien autojen seassa.

Pyörä oli hiilikuiturunkoinen vuoden vanha Trek. Ajaminen sillä tuntui tosi mukavalta, ajoasento löytyi hyvin ja kaikki toimi muutenkin kuin rasvattu. Pyörässä oli vähän erilaiset polkimet ja klossit kuin omassani, ja siksi lainasin myös pyöräilykenkiä. Ne olivat vähän pienemmät kuin omani, onneksi mahtuivat. Polkimissa ja vastaavasti kengissä oli paljon isompi se alue, jolla kenkä kiinnittyy polkimeen. Tuntuma oli tosi erilainen, kun lähes koko päkiän alue oli kiinni polkimessa. Kun ostan oman maantiepyörän, hankin todennäköisesti myös maantiepolkimet ja toiset pyöräilykengät niitä varten, niin paljon paremmalta ne tuntuivat.

Lenkillemme tuli mittaa noin 50 kilsaa, aikaa meni noin 2,5 tuntia. Vähän ripsi vettä, mutta pahasti emme kastuneet.  Kotona olikin jo kiire tehdä ruokaa, meillä oli molemmilla (puhumattakaan lapsista...) ihan kiljuva nälkä. Lounaan jälkeen söimme Nellin leipomaa kakkua (kuvassa).


Pyörän ostaminen taitaakin olla vähän haastavampi homma kuin alunperin ajattelin. Valinnan varaa on tosi paljon, ja asiaa hankaloittaa se, etten oikein tiedä mitä haluan. Perjantaina kävimme Velosportissa, ja siellä oli useita pyöriä, joista olisi pitänyt osata valita minulle sopivin. Täytyy varmaan vielä edelleen perehtyä asiaan verkossa ja käydä parissa muussakin liikkeessä kyselemässä. Löytyisiköhän jostain joku viime vuoden malli reilusti alennettuun hintaan?

Tässä pari kuvaa Nellin tekemästä äitienpäiväkortista (ei kuulemma osannut piirtää juoksijaa):

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti löydät hyvän pyörän ja saat riittävästi neuvoa.

  Hienot korttikuvat´ja herkullisen näköinen kakku, varmaan olikin hyvää. =D

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Jaanaba. Pyörän hankintaan taitaa mennä vähän enemmän aikaa kuin alunperin ajattelin.

  Kakku oli TOSI hyvää!

  VastaaPoista
 3. Hyvannakoinen kakku!
  Onpas Nellilla sporttinen hoikka pitka aiti!

  VastaaPoista