maanantai 10. toukokuuta 2010

Kiertoa kiertoa

Vapaauintijatkokurssilla treenailtiin vartalon kiertoa ainakin kolmella eri harjoituksella. Ensin tehtiin 360 asteen käännösuintia liukuasennossa kämmenet päällekkäin eli kuusi potkua vatsalla, kuusi kyljellä, kuusi selällä (tässä vaiheessa hengitys) ja kuusi toisella kyljellä. Hengitystä en saanut tässä sujumaan ja meni muutenkin vähän räpiköinniksi. Seuraavaksi kokeiltiin kahden palautuksen uintia. Siinäkin mentiin kylkiasennossa toinen käsi edessä. Toisella kädellä tehtiin palautus ilmassa ja heti sen jälkeen vietiin käsi vielä takaisin reiden viereen ja sieltä uudelleen palautus veteen. Vähän vaikea selittää tätä näin, oli se nimittäin vaikea tajuta ensin siellä altaallakin... Kolmas kiertotreeni oli jo tuttu juttu, jossa käsivedon aikana kosketetaan korvaa. Kyllä näiden treenien jälkeen uinti tuntui taas vähän erilaiselta, sulavammalta.

Loppuaika treenailtiin vetoa.Tavoitteena oli saada vähennettyä ainakin yksi vetopari 25 metrin matkalla. Se onnistui minulta nipinnapin, kun yritin tehdä alkuun delfiinipotkuja ja hengitinkin vain joka viidennellä vedolla. Yritin lisäksi tietenkin kiertyä mahdollisimman hyvin ja saada otteen pitkälle ja pitkäksi. Lopulta pääsin 20 vedolla sen 25 metriä. Ensi kerralla on kuulemma tiukempi tehotreeni. Mukavaa.

2 kommenttia:

  1. Luulin osaavani uida, mutta tama kuulostaakin kovin monimutkaiselta. Ehka opetat pikkusiskoa sitten kesalla!

    VastaaPoista
  2. Voi, ei se ole monimutkaista. Vedossa pitäisi käyttää koko yläkroppaa eikä uida vain raajoilla, siitä vaan on kysymys melkein kaikissa harjoituksissa. Joo, tottakai opetan sen mitä osaan!

    VastaaPoista