lauantai 29. toukokuuta 2010

Push yourself

Atella oli tänään vyökoe Kikossa, ja jäimme siksi viikonlopuksi kaupunkiin. Hyvin meni koe, vihreä vyö tuli. Ajatuksena oli lähteä illalla Peten kanssa uimaan, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun syötyämme kello oli jo niin paljon. Ääneen mietin, etten oikein jaksaisi lähteä, mihin Nelli tokaisi että "push yourself". Ihan oikeassa oli, ja niin tein. Pete lähti lyhyelle lenkille ja minä juoksin Esport Arenan kuntosalille. Alkumatkan juoksimme yhdessä, ja melko hyvää (alle 6 min/km) vauhtia mentiin. Kyllähän se syke siinä nousi aerobiselle kynnykselle, mutta selässä ei tuntunut pahalta. Pete on hyvä kirittäjä!

Esport Arenalle juostessa meni noin 20 min. Vedin treeniohjelman lähes tyhjässä salissa noin 45 minuutissa ja juoksin kotiin. Edelleenkään ei tuntunut selässä tai jalassa kipua. Innostuksissani päätin jo ottaa noin 10 kilsan lenkin viikko-ohjelmaani, jos ei selässä huomenna tunnu pahalta. Voihan olla, että olen sittenkin luonteeni mukaan ollut liian varovainen juoksun aloittamisen kanssa. Juostessa kiinnitän aikaisempaa enemmän huomiota oikeaan juoksuasentoon ja siihen, etteivät kädet kierry eteen vaan pysyvät sivulla. Jostain luin, että sekin vähentää selän rasitusta.

Kuntosalilla olen pikkuhiljaa lisännyt painoa liikkeisiin, ja nyt muistan ohjelmankin jo lähes ulkoa. Teen treenin jälkeen aina myös lyhyen jokapäiväisen selän pilates-treenini. Lisäsin siihen muutaman uuden liikkeen ja lankut loppuun. Aika usein istun jumppapallolla, kun vietän laatuaikaa telkkarin ääressä. Olen huomannut, että siinä selkä ei jäykisty kuten istuessa tai maatessa. Joitakin pallojumppaliikkeitäkin olen kokeillut, ja hyvältä tuntuvat. Pitää varmaan hankkia mökillekin kesäksi jumppapallo, kun sieltä ei oikein pääse salillekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti