torstai 12. elokuuta 2010

HePon yhteislenkillä

No kylläpäs kesti, että sain koneen kaapattua Peteltä. Uusi Sports Tracker on ilmestynyt, ja sitä hän aika pitkään pyöritteli. Kaikki vanhatkin lenkit näkyvät nyt uudella tavalla. Aika paljon on uusia apuvälineitä aktiviteettien seurantaan tarjolla muutenkin; uusimmassa Tietotekniikka-lehdessä on arvosteltu Suunnon Movescount-palvelu. Sinne ei tosin saa siirrettyä treenejä Suunnon sykemittarista ilman 100 euron pc-podia. Aika huono.

Töiden jälkeen kiiruhdin kotiin vaihtamaan päälle pyöräilykamppeet. Helsingin Polkupyöräilijöiden yhteislenkki lähtee aina torstaisin elokuun loppuun saakka Bembölen kahvituvalta klo 18.00. Meiltä sinne ajaa vajaat puoli tuntia rauhalliseen tahtiin, ja ehdin paikalle muutamaa minuuttia vaille kuusi. Vajaan kolmenkymmenen hengen porukka jakaantui kahtia, nopeampaan ja hitaampaan. Valitsin hitaamman porukan, kun en oikein tiennyt, millä vauhdilla jaksan polkea.

Vajaan kymmenen kilsan ajon jälkeen huomasin, että porukka on jakautumassa kahtia, ja olin sen hitaamman ryhmän hännillä. Päätin ajaa nopeammat kiinni, kun heillä oli etumatkaa kolmisen sataa metriä. Spurttasin ja pääsin mukaan pieneen neljän hengen porukkaan. Nopeamman porukan vauhti oli reilusti yli 25 km/h, varmaan lähempänä kolmeakymmentä. Peesissä oli kuitenkin helppo pysyä, itse en lähtenyt vetämään.

Ensin lähdimme Siikajärven suuntaan, sieltä Kirkkonummelle ja Masalaan. Reitti kulki rauhallisia pikkuteitä peltomaisemien läpi. Aurinko paistoi, ja oli lähes tyyntä. Välillä tuli ihan flow-fiilis, kun tuuli vain suhisi korvissa ja pyörä surrasi. Voi kun tunsin itseni onnelliseksi uudesta pyörästä! Joissakin pitkissä ylämäissä alkoi matka jo tuntua reisissä, ja ylämäissä sykekin nousi kivasti.

Porukassa ajoimme 50 kilsaa, ja lisäksi tuli siirtymisiä kotoa Bemböleen ja takaisin noin 20 km. Ajoaikaa meni 2.44, keskisyke 143. Selkä tuntui ajon jälkeen vähän jäykältä, mutta kyllä se kai siitä. Töihinpaluu ja noin kahdeksan tuntia istumista joka päivä eivät nekään ole tehneet selälle hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti