keskiviikko 11. elokuuta 2010

Pyörän päällä taas

Eilen ajoin työmatkat pyörällä, yhteensä 22 kilsaa. Aamulla keskisyke oli ihan kivasti 144, joten työmatkojen polkeminen on minulle hyvää pk-treeniä. Reittikin on sellainen, ettei siinä juuri tarvitse pysähdellä, sillä matkalle osuu vain kolmet liikennevalot. Illalla ajoimme Nellin ja Peten kanssa vielä tallille, joten yhteensä kilsoja kertyi 44 ja ajoaikaa 2,5 tuntia.

Vähän kovempaa vauhtia pidin sitten tänään maantiepyörälenkillä. Ajoin Vanhan Turuntien kautta Kehä III:lle, sieltä Vihdintien kautta Kehä I:lle ja kotiin, yhteensä 33,5 km. Kehä III:n varrella on hyvät pyörätiet, mutta harmillisen paljon oli halkeamia ja epätasaisuuksia kevyen liikenteen väylällä. Pitkään aikaan en ole nähnyt yhtä paljon rullaluistelijoita kuin siellä. Kehä I on puolestaan aikamoisen myllerryksen kourissa Leppävaarassa ja Perkkaalla, missä jouduin välillä taluttamaan pyörää pahimmissa sorasokkeloissa. Remontti taitaa kestää vielä monta vuotta, mutta oli siellä aika paljon ihan uutta ja hienoakin pyörätietä jo valmiina. Oli tosi kiva ajaa uudella tasaisella asfaltilla. Ja aurinkokin paistoi!

4 kommenttia:

 1. Mitenkäs rullaluistelijat olivat varustautuneet?
  Täällä niitä menee kaameeta vauhtia sauvojen kera ja usea ilman kypärää.

  VastaaPoista
 2. Pitää siinä vispata vinhasti, että saa sykkeet noin nousemaan. Vaikka teillä tietysti siellä saattaa olla jokunen mäkikin, toisin kuin meillä täällä lakeuksilla. oon tieten laiskan nihkee pyöräilijä, kun en oikein jaksa nostaa sykettä :(

  VastaaPoista
 3. Joo lujaa oot muuten mennyt sykkeen perusteella.

  VastaaPoista
 4. Jaanaba, osalla oli kypärä, osalla ei. Ja aika monella ne sauvat. Hyvä, että ohi mahtui.

  Päivikki, kyllä mulla sykkeet nousee kun pitää saada joku edellä ajava kiinni. Sekin on hyvä, ettei tarvitse montaa kertaa pysähtyä tai edes hiljentää matkan varrella.

  VastaaPoista