maanantai 3. tammikuuta 2011

Osteopaatilla

Tänään osteopaatin vastaanotolla selvisi jännä juttu: vasen nilkkani on mahdollisesti selkävaivojeni syy. Nilkka oli kokonaan jumissa, ja ehkä siksi juostessa oikea jalka on joutunut toimimaan väärällä tavalla. Ihan ensimmäiseksi, noin pari vuotta sitten, kipua alkoi tuntua oikeassa pakarassa. Luulin sitä piriformis-vaivaksi, ja jatkoin vain sitkeästi juoksemista. Ilmeisesti sen seurauksena alkoi nilkan lukolla olla vaikutusta myös lantioon, joka on nyt siirtynyt väärään asentoon. Siitä puolestaan on voinut aiheutua välilevyn pullistuma. Tämä kaikki siis teoriaa, mutta nyt ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen joku osasi sanoa, mistä nämä vaivat mahdollisesti johtuvat.

Osteopaatilla on keinonsa hoitaa lantiota oikeaan asentoon, nilkan lukko on jo avattu. Lantion asento lähti kuulemma tunnin hoidon aikana korjaantumaan oikeaan suuntaan, ja seuraavan kerran pääsen hoitopöydälle helmikuun puolivälissä. Mistään en tietenkään itse voi todentaa lantion väärää tai oikeampaa asentoa, on pakko vain luottaa asiantuntijaan. Ilman fysioterapeutin suositusta en olisi osteopaatille osannut tai oikeastaan uskaltanutkaan mennä, ja nyt olen tosi iloinen, että menin. Toivottavasti selän paraneminen pääsee tästä nyt uuteen vauhtiin!

4 kommenttia:

 1. Oho, mutta hyvä. =)

  Onneks noi fysioterapeutit ym. tuntuu osaavan asiansa.

  VastaaPoista
 2. No niinpä. Ajattelin kyllä heti sinua, kun kuulin että mun(kin) lantio on väärässä asennossa. Kai ne siitä sit korjaantuu ja päästään taas juoksemaan, vai mitä?

  VastaaPoista
 3. Mä oon miettinyt kanssa, et vois ehkä kokeilla osteopatiaa noihin kyynärpäihin. Vaiva kun lienee työperäistä, kun heti kun aloin käyttää hiirtä vasurilla, alkoi vasen kyynärpää prakaan. Oliko toi kovinkin hintavaa? Päivittelehän tilannettasi, josko tosta olisi apua.

  VastaaPoista
 4. Mäkin mietin, ettei siitä varmaan haittaakaan oo. 70 euroa/kerta oli taksa Helsingin keskustassa. Päivittelen :)

  VastaaPoista