tiistai 25. tammikuuta 2011

Voimapilatesta ja uintia

Päivä alkoi aamupilateksella työpaikan salilla. Se kehittyy viikko viikolta parempaan suuntaan; tehdään pitempiä, raskaampia sarjoja ilman taukoja. Kaksi kolmasosaa 45 minuutin treenistä on vatsalihastreeniä. Tuli jo ihan hikikin. Sana on kiirinyt tehokkaasta tunnista, ja mukana olikin taas uusia tyyppejä ja sali melkein täynnä.Maaliskuun jälkeen ryhmään ei kuulemma enää oteta uusia, kun ohjelma vaikeutuu niin kovaa vauhtia. Näiden parin tunnin jälkeen se on jopa ihan helppo uskoa.

Illalla kävimme Peten kanssa uimassa Mäkelänrinteessä. Tein tällaisen treenin:

alkuverra 200 m vu ja 2x200 (50 vu, 100 potkuja, 50 vu) 0:20 lepo settien välissä

ja sitten kolme kertaa nämä:
2x200 pullarilla, lepo 0:20 (ekat 2x200 uin uusilla lättäreillä)
4x50 pull kovaa, uintiin ja lepoon yhteensä minuutti
minuutin tauko

4x50 lättäreillä , uintiin ja lepoon yhteensä minuutti

loppuverra 100 vu

Tämäkin treeni on kirjasta Swim Workouts for Triathletes.

Pullarilla uinti alkoi vähitellen puuduttaa, kun sillä piti uida melkein koko treeni. Hyvä puoli oli se, että käsivetoon oli todellakin aikaa keskittyä. Oli kiva kun lopussa sai taas potkia ja uida ihan kunnolla. Kyllä mä sitten tykkään siitä vapaauinnista!

Lättäreillä uin vain muutaman sata metriä, ja vaikka ostin kaikkein pienimmät, niillä sai tosi kivasti lisää vauhtia. Oli niillä vähän raskaampi uida kuin ilman. Ehkä siellä veden allakin nyt vähitellen alkaa jotain tapahtua.

Tässä käsi menee suorana pohjaan viime huhtikuussa.

6 kommenttia:

 1. Hyvä kuva ja hyvä idea uudelle blogi postaukselle -kiitos. Kyynärpään pitäisi olla tuolla hartioiden korkeudella ja vielä vedon jatkuessa aika pitkäänkin :]

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Mäkin oon miettinyt tuota pilatesta, mutta kun joudun olemaan joka toisen viikon pois (kokous samaan aikaan) niin täytyy miettiä, jos se on tuommoinen HC-kurssi...

  Kerro nyt vielä, että mitä tuo pullari meinaa? Ja lättäri? Ja onko olemassa jotain näppärää tapaa laskea kierroksia - oliko sulla joku vehje siihen?

  Kysyy nimimerkki Ihan Pihalla :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on vähän samaa vikaa uinnissa, että käsi kauhoo otevaiheessa suorana kohti pohjaa, eikä kyynärpää pysy ylhäällä. Oon kokeillut siihen kaikenlaisia tekniikka-drillejä ja lättäreillä uintia. Onko sulla hyviä täsmävinkkejä, kuinka lähteä otetta korjaamaan? :-)

  VastaaPoista
 4. Eero, no jäänpä odottelemaan kasvavalla mielenkiinnolla sitä postausta! Kuva tuli heti mieleen, kun Krista antoi uinnistani palautetta. Niinhän se on, että pieleen menee...

  Juliana, tuu vaan mukaan vaikka joka toinen viikko, kyllä siellä pärjää vaikkei joka kerta pääsisikään mukaan. Ei se ihan niin HC ole kuitenkaan.

  Pullari on sellainen jalkojen väliin laitettava kelluke, lättärit puolestaan laitetaan käsiin kun halutaan vähän lisävoimaa ja fiilistä käsivetojen harjoitteluun. Täällä on kuvia: www.swimshop.fi. Ja on mulla sellainen kierroslukulaskuri, jota pitää itse painaa aina kääntyessä. Hinta oli aika suolainen 40 eur, mutta on se hyvin jo yli vuoden palvellut. Kaikki kamppeet olen ostanut Mäkelänrinteen uintikaupasta.

  Johanna, uintivalkku Krista sanoi, ettei mitään täsmädrillejä ole, suositteli lättäreitä osaksi tekniikkatreeniä. Muutoksen pitäisi kai tapahtua lähinnä korvien välissä. Onko mikään sun kokeilema juttu toiminut? Tsemppiä treenailuun!

  VastaaPoista
 5. On ja ei oo auttanut. Lättäreillä osaan mielestäni uida jo melko hyvin ja tiedostan kyllä, kun käden ote ei ole oikein. Mutta kovassa vauhdissa ja väsyneenä oikea tekniikkaa meinaa unohtua. Jotenkin se pitäisi saada iskostumaan tonne syvälle selkäytimeen. Haastava laji tämä vapaauinti.

  VastaaPoista
 6. On se haastavaa, varsinkin nyt kun ymmärtää ettei sitten kuitenkaan osaa...

  VastaaPoista