sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Pitkä hiihtolenkki

Hiihdimme Peten kanssa Oittaalta Solvallaan, edestakaisin 28 km. Reilu kolme tuntia siinä meni taukoineen. Ilma oli ihan mahtava; pari astetta pakkasta ja auringonpaistetta. Minä hiihdin edellä ja määräsin vauhdin. Tavoite oli pitää syke pk-alueella, ja niin se useimmiten olikin.  Yritin olla kiirehtimättä, vaikka jotenkin takaa-ajettu olo mulle tulee, kun joku hiihtää ihan kannoilla. Petekin huuteli alkumatkasta, että rauhassa vaan, kun hiihdellään monta tuntia.

Ylämäkeä metsässä.

Reitti oli tosi kiva, paljon vuorohiihtomeininkiä, hyviä haarakäyntinousuja ja vastaavasti vauhdikkaita laskuja. Yritin välttää tasatyöntöä, koska luulen sen rasittavan selkää melkoisesti. Ylämäkivoittoisalla menomatkalla se olikin kohtuuhelppoa, mutta takaisinpäin hiihdettäessä vähän vaikeampaa.

Me.

Eväänä minulla oli pullo vettä ja kolme GU-geeliä, kaksi Chocolate Outragea ja yksi Mint Chocolate. Ne maistuivat kylminä ja vähän kohmeina tosi hyviltä, ihan sulatetulta suklaalta. Hakkaavat kyllä Dexalin geelit mennen tullen, jopa kolan. Ostin juomapullonkin Amerikasta. Siinä lukee "insulated", eikä se ainakaan tällä reissulla jäätynyt.

Eväät.

Nyt yritän vääntäytyä vartin kuluessa sohvalta joogaan. Tekisi varmaan hyvä vähän venytellä.

2 kommenttia:

  1. Onko sulla joku erikoispullo? Mun juomapullo kun jäätyy talvella alta aikayksikön (pyöräillessä pahiten). Folio auttaa kovasti toki tässä, mutta hiihtolenkillä folioitu pullo selkätaskussa ei oo oikein toimiva ratkaisu. Oon yrittänyt löytää jonkun supertalvijuomapullon jostain, mutta yritykseks on jäänyt.

    VastaaPoista
  2. Kyllä siinä pullossa joku foliokerros on, ostin sen Pearl Izumin outlet-kaupasta. En ole vielä kokeillut sitä muutamaa astetta kovemmissa pakkasissa, joten nähtäväksi jää miten hyvin se lopulta toimii.

    VastaaPoista