sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kaksi vuotta

Tasan kaksi vuotta sitten alkoivat isommat selkäongelmat. Olivat ne tietysti oikeasti alkaneet jo aikaisemminkin, mutta olin vain jättänyt kaikki oireet huomioimatta. Nyt jälkeenpäin olen muistellut, että esimerkiksi joskus nuorena partiotyttönä oli vaikea seistä kirkossa paikallaan pitempiä aikoja kynttilä kädessä, kun selkään alkoi sattua. Vasta välilevyn pullistuman jälkeen olen alkanut pitää selästäni huolta liikkumalla paremmin ja vahvistamalla vatsan ja selän alueen syviä lihaksia. Selkäasiat ovat ajankohtaisia tänään myös siksi, että siskoni satutti omansa puuhaillessaan keittiössä aikaisemmin päivällä. Meillä taitaa olla molemmilla sama, ilmeisesti perinnöllinen vaiva!

Eilen seisoskelin Aten kanssa Hämeenlinnassa, kun Petri kisasi perusmatkan triathlonissa. Kisa meni ihan loistavasti, loppuaika 2.45.28 alitti reilusti kolmen tunnin tavoitteen. Loistavasti kisattu, onnittelut!

Peten kisa näytti ainakin katsomosta sujuvan ihan suunnitellusti ilman varustehaavereita. Meno oli vahvan näköistä alusta loppuun ja kelikin suosi tapahtumaa. Ilmeisesti pyöräilyosuus olisi voinut olla paremmin merkitty, kun ihan kaikki eivät tainneet ajaa ihan oikeaa reittiä.

Selain tarjoaa jotain vanhempaa Bloggerin versiota, josta puuttuvat kuvatekstit. Alla kuitenkin muutama kuva eiliseltä kronologisessa järjestyksessä:Kävin tänään pitkällä lenkillä, ja Pete lähti huoltajaksi pyörällä. Juoksin 15 km pk-lenkin mökkimaisemissa ja se tuntui ihan hyvältä. Vähän huonommalta tuntuu selässä nyt illalla, mutta eiköhän se huomenna ole taas ihan ok.

Kun selkä nyt jonkun verran juoksua tuntuu kuitenkin kestävän, ajattelin Espoon rantamaratonin puolikkaan lisäksi kokeilla kympin juoksemista Vantaalla 9.10.


Atte kokeili ensimmäisen kerran lukkopolkimia Peten pyörällä, ja tykästyi kovasti kun vauhdin sai helposti kolmeenkymppiin. Nyt alamme etsiskellä hänelle sopivaa uintitekniikkakkurssia.

11 kommenttia:

 1. Hieno juttu, että kammet pysyi kiinni ja muutenkin meni mukavasti. En kyllä teitä huomannut kisapaikalla ollenkaan.

  VastaaPoista
 2. Ninna ja Jaanaba, onnittelut välitetty eteenpäin!

  Kipa, ehdin kerran jo huolestua, että jotain on kuitenkin sattunut, kun en nähnyt Peteä ollenkaan toisella pyöräkierrokselle. Se taasen johtui niistä epäselvistä reittimerkinnöistä, joista sinäkin kirjoitit.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut Petelle hienosta kisasta. Hyvä aika!

  VastaaPoista
 4. Uintikursseista: Cetus järjestää aikuisten uintikursseja, joissa tosin käydään läpi kaikkia lajeja (joka toisaalta nuorelle henkilölle ei mielestäni ole huono asia). Lisäksi Orcalla Helsingissä on sekä vapaauinnin jatkokurssi että triathlon ja avovesiuintikursseja. Sen verran voin noita Orcan kursseja suositella, että valmentaja Libor on valmentanut myös minua ja on ihan huippu hyvä ja vieläpä hauska tyyppi!

  Niin ja Petelle onnittelut! Onneksi sai ehjänkin kisan tälle kaudelle.

  Ja tsemppiä sinulle selän kanssa.

  VastaaPoista
 5. Jet, ilmoitin hänet jo jonoon parille Cetuksen vapaauinnin tekniikkakurssille. Täytyypä tsekata myös nuo Orcan kurssit, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut Petelle :-) Olen itse jonossa ekalla varasijalla kummallekin Cetuksen Tapiolan vaparikurssille. Toivotaan, että toinen tärppää! Ties vaikka kauhoisin Aten kanssa samalla kurssilla :-)

  VastaaPoista
 7. Niin valitettavia ja yleisiä kun selkävaivat ovatkin, ne voivat myös havahduttaa ymmärtämään liikunnan ja terveyden välisen yhteyden. Näin kävi itselläni.

  VastaaPoista
 8. Sisukas, Cetus laittoi pystyyn uuden kurssin, sinäkin varmaan sait siitä meilin. Ilmoitin Aten sille ihan samantien. Se tosin alkaa vasta marraskuussa...

  Arin Viestitin; niinhän se tosiaan on, että moneen asiaan havahtuu vasta kun tulee ongelmia. Samoin kävi minulle. Toivottavasti sinulla(kin) ovat asiat nyt paremmin.

  VastaaPoista