torstai 25. syyskuuta 2014

Aamiaisjuttuja ja juoksuklubi

Parina aamuna tällä viikolla olen ostanut aamupuuron Vanhan Ylioppilastalon kulmalta. Siinä nököttää nyt kuun loppuun Elovenan kuorma-auto, josta myydään haudutettua luomukaurapuuroa lisukkeineen, kahvia, välipalakeksejä ja -juomia. Puuro lämmittää kivasti käsiä viileinä aamuina ja jäähtyy siinä muutaman sadan metrin matkalla toimistolle. 

Tiistainakin oli vähän erilainen aamupala, kun Helsingin polkupyöräilijät ja pari muuta yhdistystä tarjosivat pyöräilijöille aamupalaa Baanan Ruoholahden päässä. Sattui viikon kylmin aamu, ja siinä ilmaista sämpylää syödessä ehti tulla jo vähän kylmä. Hieno juttu joka tapauksessa, ja tarjoilut näyttivät tekevän kauppansa.

Treenirintamallakin alkaa maratonin jälkeen taas tapahtua. Pari päivää otin ihan kokolepoa, tiistaina poljin työmatkat ja eilen keskiviikkona kävin hölkällä. Se tuntui yllättävän hyvältä, vaikka sykkeet olivatkin vähän normaalia korkeammalla. Jalat tuntuvat palautuneen ihan hyvin, eivätkä ne muutamat mustat varpaankynnet yhtään tuntuneet juostessa. Taisin maratonilla vetää sukat liian kireälle. Niissä on melko matala varsi ja pelkäsin niiden juoksun aikana valahtavan alaspäin. Hyvin pysyivät paikallaan, mutta olivat siis ehkä hieman liian tiukat kynsien hyvinvointia ajatellen.

Rantamaratonista jäi niin hyvä fiilis, että tekisi mieli päästä uudelleen juoksutapahtuman viivalle. Vähän on mielessä alkanut kutkutella Itämerimaratonin puolikas reilun viikon päästä Hangossa. Pete on menossa sinne maratonille, ja voisin siinä odotellessa ehkä juosta puolikkaan jos vielä ensi viikollakin intoa ja fiilistä riittää. 

Viime keväänä satuin pariin otteeseen juoksemaan Arenalle ja Otaniemen kentälle samaan aikaan jonkun juoksuporukan kanssa. Näyttivät tekevän ihan kivanoloisia juttuja. Jollain kerroilla osallistujissa oli mukana jokunen tuttukin, ja kysymällä selvisi, että porukka oli Espoon Tapioiden juoksuklubilaisia. Nyt Rantamaratonin jälkimainingeissa sähköpostiin tupsahti mainos lokakuun alussa alkavasta uudesta juoksuklubista, jonka treenit kestävät lokakuun alusta toukokuun loppuun. Pienellä houkuttelulla sain Petenkin lähtemään mukaan. 

Juoksuklubissa on kolme eri vauhtiryhmää,  ja meille molemmille sopivin on kakkonen (puolimaraton 1:40-2:05, maraton 3:30-4:15 tai kymppi 50 minuutin molemmin puolin). Kovasti odotan jo jokakeskiviikkoisia juoksutreenejä, vaikka ensimmäinen kerta harmillisesti jääkin väliin työmatkan vuoksi. Ehkä se juoksuvauhti nyt lähtee tästä hyvään nousuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti