maanantai 6. lokakuuta 2014

Ruokajuttuja

Olen aika huono keksimään, mitä tänään syötäisiin. Usein tulee tehtyä niitä samoja ruokia kerta toisensa jälkeen. Joskus lasten ollessa pieniä kokeilin pariinkin otteeseen"uusien ruokien viikkoa", jolloin valitsin uusia kokeiltavia ruokaohjeita viikon joka päivälle. Valitettavasti se päättyi aina viimeistään keskiviikkona, kun lapset halusivat palata vanhoihin tuttuihin resepteihin. Toinen heistä tuntuu lisäksi olevan varsinainen supermaistaja, joka ei tykkää sitruunasta, omenasta, fetasta, pullasta jne.

Pari kertaa olen tilannut viikon ruokatarvikkeet Middagista, ja ne ovatkin olleet mukavia ja helppoja viikkoja ruuan suhteen. Raaka-aineet viiden päivän aterioihin neljälle hengelle tuodaan kotiovelle maanantai-iltana, ja loppuviikko onkin helppoa ohjeiden noudattamista. Ohjeet ovat sellaisia, että lukiolainenkin saa halutessaan ruuan pöytään. Muutama hyvä Middagin resepti on jäänyt pysyvään repertuaariin.

Uusin kokkausinspiraation lähteeni on Soppa365-verkkopalvelu, jossa on aika paljon hyviä, tuoreita reseptejä mm. Sanoma Magazinesin lehdistä. Niistä parhaat voi tallentaa omaan keittokirjaan, joka on kännykässä kätevästi aina mukana. Uusien reseptien selailu on mukavaa ajanviihdettä kotimatkalla junassa tai bussissa, ja ruokaohjeet tarvikelistauksineen ovat aina kaupassakin käden ulottuvilla.

Voin lämpimästi suositella mm. piparjuurella maustettua kylmäsavulohimunakasta. Olen tehnyt sitä jo monta kertaa, ja se on kerta kerran jälkeen todella hyvää! Laitan siihen kaksi 100 g rasiaa piparjuurituotejuustoa ja kokonaisen vihreän chilin puolikkaan sijaan. Munakas on todella helppotekoinen ja ennenkaikkea niin nopea tehdä, että sen valmistumista jaksaa juuri ja juuri odottaa treeninkin jälkeen.

Myös tomaattikeitto on herkullista, samoin kuin tänään kokkaamani raikkaan makuiset broileripihvit. Nyt vaan jännitän, huomaako supermaistaja niistäkin sen omenan...

Seuraavaksi aion opetella käyttämään ruuan verkkokauppoja! Jotenkin se Citymarketin/Alepan/minkä tahansa kaupan käytävillä kiertely ja kassalla jonottaminen tuntuu kovin vanhanaikaiselta toimintamallilta: kierrellään hehtaarihallin käytävillä, kerätään hyllyistä tavarat kärryyn, ladotaan ne kaikki yksitellen kassalla liukuhihnalle ja pakataan sen jälkeen vielä kerran omiin kasseihin. Kamalaa ajan ja oman energian tuhlaamista! Paljon kivempaa ja oman ajan tehokkaampaa käyttöä olisi saada kaikki omalle ovelle toimitettuna ilman turhaa kaupassa kiertelyä.

2 kommenttia:

  1. Mä en ole käyttänyt noita kauppojen kauppakassipalveluita, mutta lihaa olen tilannut netistä jo useampaan otteeseen. Mun suosikkini on http://www.kotitila.fi/

    VastaaPoista