torstai 1. tammikuuta 2015

Päämäärä

Mahtavaa uutta vuotta kaikille tutuille ja tuntemattomille! Olkoon se onnellinen ja iloa täynnä!

Aikaisempina bloggausvuosina en ole tehnyt yhteenvetopostauksia, kun treenini ovat olleet hujan hajan eri systeemeissä, mutta nyt kun kaikki viime vuoden treenit löytyvät Movescountista, ajattelin tällaisen pusata.

Treeniä kertyi yhteensä 476 tuntia. Luvussa on mukana myös työmatkapyöräilyä, mutta siitä puuttuu joitakin venyttelyjä ym. kehonhuoltojuttuja, joita teen ilman sykemittaria usein telkkarin ääressä -ei nyt ihan niin paljon kuin haluaisin mutta jonkin verran kuitenkin.

(Pete muuten pääsi vain 2 tunnin ja 15 minuutin päähän 500 tunnista, mutta sairastui harmillisesti flunssaan toissapäivänä eikä saanut tavoitetta täyteen. Meillä vuosi vaihtui siis tosi rauhallisissa merkeissä.)


Pyörien selässä on aikaa vierähtänyt eniten, yhteensä noin 200 tuntia, kun sisäpyöräilynkin trainerilla tai Wattbikella laskee mukaan. Jaottelu maantie- ja maastopyöräilyyn on ollut häilyvä; jossain vaiheessa laitoin myös työmatkapyöräilyt maastopyöräilyksi voidakseni seurata niitä tunteja helpommin. Se ei kuitenkaan oikein toiminut.

Uinti on sitten seuraavaksi suurin aikasyöppö; altaassa ja avovedessä vierähti viime vuonna yhteensä noin 100 tuntia. Syksyllä kävin useimpina viikkoina uimassa kolmisen kertaa, ja mukavimpina treeneinä ovat jääneet mieleen seuran torstaiset uinnit Pirkkolassa ja ne muutamat kerrat kun olemme olleet vähän isommalla porukalla uimassa Märskyssä tai avovedessä. Ensi vuodelle toivon näitä yhteisiä treenejä enemmänkin.

Juoksu on lisääntynyt mukavasti nyt syksyllä, kun olen ollut mukana Espoon Tapioiden Juoksuklubissa aina keskiviikkoisin. Siellä tulee tehtyä koordinaatioharjoituksia ja vähän kovempia vetoja ihan uudella tavalla.

Mainitsemisen arvoinen on tietysti myös kuntopiiri, melkein 35 tuntia. Tunneista leijonanosa on kertynyt Helsinki Triathlonin perjantaisesta yhteistreenistä Meilahdessa. Kesällä teimme pienet kuntopiirit Peten kanssa kahdestaan usein mökin pihalla, jossa siinäkin on oma kiva fiiliksensä. Ne treenit jäisivät ehkä helpoiten tehtyä, jos ei olisi toista siinä kannustamassa.

Triathlon-kisoissa aikaa kului lähes 23 tuntia. Ne ovat tärkeitä tunteja, kun useimmiten koko suorituksen (uinti, pyörä, juoksu) tekee vain kilpailuissa. Kaksi puolikasta, yksi perusmatka ja joitakin sprintti-harjoituskilpailuita nyt ainakin noihin tunteihin sisältyy.

Lopputunnit ovat sitten kaikkea sälää; esimerkiksi hiihtää olisin voinut enemmänkin jos keväällä olisi ollut pitempään lunta. Pilates/jooga on ollut kovassa laskusuunnassa työpaikan vaihdon jälkeen, kun sitä ei enää ole ollut ilmaiseksi tarjolla aina tiistai-aamuisin kuten ennen. Se on vähän sääli. Melontaa, kahvakuulaa ja stepperiäkin on vuoteen mahtunut, kuten myös reilut viisi tuntia seikkailu-urheilua.

Ensi vuoden tärkein liikunnallinen tavoitteeni päästä maaliin Kööpenhaminan Ironmanilla 23.8.2015, ja sitä silmälläpitäen olen treenannut jo jonkin aikaa. Joitakin vuosia on pitänyt tavoitetta sulatella ja rohkeutta kerätä ennenkuin olin valmis ilmoittautumaan mukaan. Peten ja muiden tuttujen Ironmanien esimerkeillä on minulle tässäkin asiassa ollut valtava merkitys. Olen seurannut läheltä hänen harjoitteluaan kahdelle Ironmanille ja treenannut jo monta vuotta melkein yhtä paljon, vain joitakin pisimpiä treenejä lukuunottamatta. Aika helposti sitä näköjään alkaa ajatella, että itsekin voisi pystyä uimaan 3,8 kilsaa, pyöräilemään 180 kilsaa ja juoksemaan siihen päälle vielä maratonin.

Valmistautuminen itse kisaan alkoi oikeastaan jo elokuussa, kun kävimme Peten kanssa Köpiksessä katsomassa tämän vuoden kilpailun ja ilmoittauduimme molemmat samalla ensi vuoden koitokseen. Oli kiva nähdä ja fiilistellä kisapaikkoja vähän etukäteen. Hotelli ja lennot on varattu ja pyörälaukut vuokrattu eli logistinen puoli alkaa olla jo aika hyvässä kuosissa.

Tässä ajetaan Amager beachille kisaa edeltävänä päivänä.
Pete rannalla.

Yksi tämän vuoden treenitavoitteista oli tehdä ainakin kerran Ironman-matkan pituiset suoritukset uinnissa, pyöräilyssä ja juoksussa, kaikki toki eri kerroilla. Ihan 3,8 kilsaa en kyllä tainnut uida putkeen, mutta muutaman kerran Seurasaaren ympäri kuitenkin - kerran jopa ilman märkäpukua. Vuoden pisimmän pyörälenkin (217 km) ajoin Pirkan pyöräilyssä ja maratonin juoksin kotikaupungissani Espoossa syyskuussa. Kisasin myös Joroisissa ja Tahkolla puolimatkan triathlonissa.

Köpiksen T1, ensimmäinen vaihtopaikka 2014.
Tämän vuoden kisakalenterissa minulla on ennen Köpistä pari juoksukisaa (Länsiväylä-juoksu, Helsinki City Run), Pirkan pyöräilyn pitempi Lenkki, puolimatkan triathlon (Espoossa) ja kaikki kalenteriin sopivat HelTri Cupin harjoituskilpailut. Espoon kisasta pitäisi tulla lisää infoa tammikuun puolivälissä. Toivottavasti kisa toteutuu, olisi kiva päästä testaamaan kuntoa tutuissa maisemissa.

8 kommenttia:

 1. Hienosti on sulla vuoden aikana treenejä tullut! Toivottavasti pysytte terveenä, ja hyviä treenejä kohti Köpistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni! Kyllä niitä tunteja kertyy, kun saa terveenä treenata. Toivottavasti sama tuuri jatkuu ensi vuonna.

   Poista
 2. Tulipa juuri mieleen, että eikös teillä ole jotkut tosi upeet kiekot, jotka olivat aina varattu teistä sille, kumpi treenaa ironmanille? Kumpis ne saa nyt, kun meinaatte kisata yhtä aikaa?

  Tsemppiä tavoitteisiin! Pitäisi varmaan itsekin jo alkaa vähän hahmotella kisakalenteria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli meillä "yhteiset" hiilikuitukiekot. Kävi kuitenkin niin onnellisesti, että yksi tuttu myi vähän samanlaisia kiekkoja, ja teimme niistä sitten kaupat. Ei tarvi sitten keväällä riidellä siitä, kumpi saa ajaa Zippeillä.

   Kiitos tsempeistä! Kisakalenterin suunnittelu on ihan nastaa kun kivoja tapahtumia on niin paljon. Aika kivasti se kalenteri jaksottaa kesän tekemisiä.

   Poista
 3. hyvää uutta reenivuotta molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Hanna! Aina on yhtä kiva nähdä sinut ja asusi juoksukisoissa!

   Poista
 4. Vau, komia määrä treeniä :)! Jään kyllä mielenkiinnolla seurailemaan sun matkaasi ironmanille!! Mä odottelen kans infoa Espoon kisasta, koska tahtoisin kokeilla puolimatkaa, ja Espoo ja Turku ovat nyt varteenotettavat vaihtoehdot. Mulla on kyllä lippu Joroisille, mutta ei sovikaan aikatauluihin, joten on pakko yrittää kaupata se eteenpäin.

  Kivaa uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että Espoon kisa toteutuu, muuten ainakin mun pitää hakea puolimatkan kisa jostain muualta kesä-heinäkuun vaihteeseen. Joroisten osallistumisoikeudelle löytyy varmasti ottaja, kun se meni niin nopeasti täyteen.

   Kivaa uutta vuotta sinullekin!

   Poista