sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Vauhtipöksyt

Meillä on Peten kanssa sellainen nokkimisjärjestys uinnissa, että minä olen altaassa huomattavasti nopeampi, mutta märkäpuvuilla uimme avovedessä suunnilleen samaa vauhtia. Ei siitä vauhtierosta juurikaan haittaa ole, mitä nyt yhteisissä allasuintitreeneissä toinen joutuu vähän enemmän odottelemaan päädyssä kun samaa ohjelmaa uidaan.

Nyt vauhtiero on kuitenkin tasoittunut, kun Pete on käyttänyt silloin tällöin altaassakin Porkkala swimrunia varten ostamiaan neopreenishortseja. Ne toimivat kesällä tosi hyvin itse kisassakin, kelluttivat sopivasti eikä tullut kuuma kuten monilla märkäpuvussa. 

Eilen aamulla olimme jokalauantaiseen tapaan taas Märskyssä uimassa. Jännää, miten se aamu-uinnin ajankohta tuntuu koko ajan siirtyvän myöhäisemmäksi ja myöhäisemmäksi. Eilen taisimme olla altaassa vasta puoli yhdentoista maissa. Uimme noin 2,5 kilsaa, ja nopeissakin vedoissaPete pysyi vauhtipöksyillään hyvin peesissä, ja erityisen hyvin silloin kun uimme lättäreillä. Hänellä on varmaan nopeammat lättäritkin!

Sekin hyvä puoli neopreenishortseissa on, että uinti on mukavampaa. Neopreeni nostaa jalkoja juuri sopivasti niin, että uintiasento paranee ja vauhti lisääntyy, eikä tule sellaista ylämäkeen uimisen fiilistä.

Olisin ottanut kuviakin, mutta ilman hallipäällikön lupaa se on Märskyssä kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti