keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Jetlag

Kotimatkan lennot sujuivat aikataulun mukaan, ja laskeuduimme Helsinki-Vantaalle puoli kahdeksan aikaan sunnuntai-iltana. Matkalaukkuja jouduimme odottamaan tunnin (!), ja kotona olimme yhdeksän jälkeen. Tilataksi piti ottaa, kun emme tavalliseen olisi pakaaseinemme mahtuneet. Onneksi sellainen oli saatavilla.

Yöunet ovat toistaiseksi olleet katkonaisia, ja joka ilta olen ottanut melatoniinia saadakseni unenpäästä kiinni oikeaan aikaan. Siitä huolimatta maanantain ja tiistain välisenä yönä heräsin puoliltaöin nukuttuani noin tunnin ja valvoin kolmeen saakka. Niinpä tänään nukuin niin pitkään kuin nukutti, ja nousin vasta puoliltapäivin. En muista, koska viimeksi olisin nukkunut niin pitkään, mutta silti on vielä vähän sekava olo. Tosi hyvään paikkaan tuli tämä ylimääräinen vapaapäivä!

Jouduin maanantaina käymään lääkärissäkin, kun sain jostain (ehkäpä ällöttävän lämpimästä uimahallivedestä) käsiini bakteeritulehduksen. Oikean kainalon imusolmukkeetkin olivat maanantai-aamuna kipeät. Lääkäri määräsi minulle vahvan antibioottikuurin kymmeneksi päiväksi. Onni on hyvä työterveydenhuolto! 

Lääkärikäynnin yhteydessä sain hoidettua yhden jo jonkin aikaa hoitamattomien asioiden listalla olleen jutun, nimittäin lähetteen ja ajanvarauksen mammografiaan. Tiistaiksi sain ajan ja vielä saman päivän aikana onneksi tiedon siitä, ettei mitään huolestuttavaa löytynyt. Parin vuoden päästä taas uudelleen.

Treenejä en ole vielä aloittanut, kun työpäivien jälkeen on ollut niin väsynyt olo ja etenkin oikea käsi on ollut niin kipeä, etten olisi voinut tarttua painoihin tai oikeastaan kunnolla mihinkään muuhunkaan. Onneksi töissä ei tarvitse kuin naputella näppäimistöä, se on kuitenkin sujunut.

Jonkun nyrkkissäännön mukaan aikaerosta toipumiseen menee tunti per päivä, joten odotettavissa on olon normalisoituminen yhdeksän päivän kuluessa. Itään päin matkustaminen on aina vaikeampaa, kun siinä menettää aikaa. Länteen päin matkustettaessa voitettu aika on helppo käyttää nukkumiseen. Sekin varmasti vaikuttaa sopeutumiseen, että täällä on nyt päivisin niin kovin vähän valoisaa aikaa. Työpäivinä ei pysty olemaan ulkona valoisaan aikaan, kun työmatkatkin molempiin suuntiin tehdään pilkkopimeässä. 

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä jetlagin kanssa taistelemiseen ja kädelle pikaista paranemista! :) Kuulin tässä hiljattain että Kovasella on mainio palvelu mikäli tilataksia tarvii lentokentältä. Heille voi etukäteen ilmoittaa lennon numeron millä on tulossa, ja se on sitten heidän vastuulla seurata onko lento myöhässä tms. ja ovat portilla vastassa. Ei tarvi sitten säätää tai jännittää saako taksia kun haluaa vaan äkkiä ja mahdollisimman sujuvasti kotiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä, kyllä se varmaan tästä... Kiitos myös taksivinkistä, kesällä olisi varmaan taas tarvetta isommalle autolle, kun palataan kisoista kahden pyörälaukun ja matkalaukkujen kanssa. Yritän muistaa varata paluukuljetuksen silloin etukäteen.

      Poista