torstai 8. syyskuuta 2016

Kaupunkipyörällä ja Allas Sea Poolissa

Palautuminen on toivottavasti hyvässä vauhdissa, kun tuntuu, että työpäivän jälkeen olen nämä vajaat kaksi viikkoa vain laiskotellut. Töissä alkaa olla jo aika kiirettä, mutta iltaisin on ollut hyvää aikaa käydä kampaajalla ja hammaslääkärissäkin.

Helsingissä on tänä kesänä ollut käytössä keltaiset Kaupunkipyörät. Rekisteröidyin käyttäjäksi loppukaudeksi (syys- ja lokakuu) 15 eurolla. Nyt voin käyttää pyöriä veloituksetta rajattomasti, mutta vain puoli tuntia kerrallaan. Olen nyt muutamana aamuna jäänyt bussista Ruoholahdessa ja metron sijasta ajanut loppumatkan Kluuviin Kaupunkipyörällä. Rekisteröinti ja pyörän ottaminen ja palauttaminen sujuivat yllättävän helposti. Pyörä on omiaan lyhyillä parin kilsan matkoilla. Siinä on valot edessä ja takana sekä kolme vaihdetta, mutta satulasta ei paljon lauluja laulella; se tuntuu minusta huonolta.

Pyöriä Svenska Teaternin takana.

Tänä aamuna aloin pyörällä ajaessani miettiä, mistä hankkisin mustikat aamupuuroon. Yleensä käyn Helsingin Yliopiston metroaseman K-kaupassa tai Kluuvin Alepassa, mutta kauniina aamuna mieli ei tehnyt maan alle. Onneksi keksin, että minähän voinkin ajella suoraan Kauppatorille, palauttaa pyörän sinne ja hakea mustikat Kauppatorilta. Ostin samalla vadelmiakin ja kävelin sitten muutaman minuutin matkan töihin ihan huikaisevassa auringonpaisteessa.Eilen kävin ensimmäistä kertaa uimassa Kauppatorin kupeeseen viime viikolla avatussa Allas Sea Poolissa. Uintikerran hinta on aika kova, 9 euroa. Ensimmäisellä kerralla piti lisäksi maksaa pantti rannekkeesta. Toisaalta hinnalla saisi kyllä uida viisikin tuntia. Pukuhuone oli yllättävän pieni, suorastaan ahdas ja sen lattiat aivan märät. Ritilämatot puuttuivat, samoin vessapaperitelineet. Suihkuhuoneessa ei ollut yhtään koukkua pyyhkeille eikä hyllyjä muillekaan tarvikkeille, mutta suihkut olivat kyllä hienot.

Uin 25 metrin altaassa vajaan tunnin. Kylläpäs se 25 metriä tuntuikin lyhyeltä nyt, kun kesän ajan olen uinut joko Leppävaaran 50 metrin altaassa tai avovedessä! Altaassa oli kuusi rataa, mutta vain yksi rataköysi keskellä. Uinti sujui vaihtelevasti. Välillä mummorintaa uivia tuli vastaan oikein rintamana, toisinaan omaa treeniä mahtui ihan hyvin. Paikalla vaikutti olevan enemmän fiilistelijöitä kuin treenaajia, joten yritin sopeutua.

Seuraavan kerran ajattelin mennä uimaan vasta sitten, kun loputkin rataköydet ovat paikallaan. Niitä on kuulemma tulossa lisää. Toinen vaihtoehto voisi olla mennä aikaisin aamulla, kun nyt työpäivän jälkeen porukkaa tuntui tulevan koko ajan lisää. Ehkä siellä ei aamukuudelta olisi vielä niin kamalasti uimareita?

Taivasalla oli kyllä tosi hienoa uida, enkä tuota hienommalle paikalle altaita osaisi edes kuvitella. Vähän yllätyin, kun luin että Allas on auki myös talvella ja makean veden altaan ovat silloinkin lämmitettyjä. Merivesialtaassa voi sen sijaan saada autenttisen avovesiuintikokemuksen. Jännä nähdä, millainen paikka Allas on kylminä marraskuisina aamuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti