lauantai 14. tammikuuta 2017

Pitkään maastopyörällä

Tänään oli treeniohjelmassa 240 minuuttia maastopyöräilyä. Piti oikein miettiä, että kuinkas monta tuntia se on onkaan - neljä! Laitoin kellon soimaan seitsemäksi ja niin rauhallisesti otin aamun, että pääsin starttaamaan vasta yhdeksän jälkeen.

Yllättävän kauan meni esimerkiksi tämän kuvan ottamiseen:



Siinä on kaikki päälle laittamani vaatteet: Gore-Tex -takki, untuvahame, pitkät pyörähousut, pipo, toppi, villasukat, pitkähihainen paita, aluspaita ja kahdet hanskat. Paksummat pyörähousuni ovat niin tiukat pohkeista, etteivät pitkät kalsarit mahtuneetkaan alle. Toiset hanskat otin mukaan varmuuden vuoksi, enkä lopulta niitä tarvinnutkaan. Mustaa ja keltaista.

Heikko kohta tälläkin lenkillä oli kengät. Edelleenkään en ole saanut hankittua talvipyöräkenkiä, ja ajelin monta vuotta vanhoilla Shimanon maastokengillä, joiden päällä oli neopreenisuojat. Jalat pysyivät onneksi yllättävän lämpiminä koko reissun.

Takki on jo useita vuosia vanha, eikä enää oikein kunnolla pidä tuulta. Siihen on myös pinttynyt joitain pisaratahroja, ja olenkin jo siksi tehnyt korvaushankinnan. Takki on kyllä ollut ihan loistovaate, se on ollut päällä lähes kaikissa talviaktiviteeteissa ja värikin on sellainen, että useimmat autoilijat sen huomaavat ainakin valoisaan aikaan. Uusi samantyyppinen ja -värinen Goren takki odottaa Leppävaaran postissa. Vuosien varrella on vaatteita ja muutakin kampetta kertynyt sen verran, että ostan nykyään uutta vain jonkun vanhan tilalle.

Reitti kulki rantoja pitkin Herttoniemeen ja sieltä Viikin kautta takaisin kotiin. En ollut suunnitellut sitä etukäteen, ja kotona pitikin ajaa pieni sakkolenkki, että sain neljä tuntia täyteen. Stravassa näkyy vain liikkeelläoloaika, ja pari minuuttia se jäi alle tavoitteen. Vauhti oli hidasta, ja sykkeet alhaalla kuten pitikin. Kerran pysähdyin ihan kunnolla, nimittäin Lauttasaaren urheilukentällä vessaan. Se oli onneksi auki, vaikka luistelukenttä muuten olikin suljettu.


Ajoin ensimmäistä kertaa koskaan Mustikkamaalle, ja siellä olikin tosi nättiä vaikkakin myös liukasta. En ollut tiennytkään, että siellä on mm. uimaranta. Uusi Isoisänsilta Kalasatamasta Mustikkamaalle oli oikein hieno.




Vasen polvi vähän kipeytyi tänään, ehkä satula oli vähän liian matalalla. Huomenna ohjelmassa on kolmen tunnin lenkki, ja meinaan muutenkin etsiä pitävämpää alustaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti