keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Olosuhteita

Nimitin eilen itseni traineriajelun olosuhdepäälliköksi, kun siirsin trainerin pojan entiseen huoneeseen. Samassa yhteydessä raivasin tieni myös varastomme kaukaisimpaan nurkkaan, jossa muistin joskus nähneeni tuulettimen. Olin oikeassa, tuuletin löytyi ja sain sen napattua mukaani ilman massiivisia pyörien ja suksien siirtelyoperaatioita.

Heti, kun sain olosuhteet kohdilleen eli trainerin siirrettyä ja tuulettimen, vesipullon ja pyyhkeen viriteltyä, aloin ajaa vajaan tunnin treeniä. Tuntuipa kivalta, kun ilma vaihtui ja sai ajaa valoisassa. Traineri oli aikaisemmin saunassa, ja siellä oli niin huono valaistus, että treeniohjelman näki lukea vain, jos käytössä oli pieni lisävalo. Nyt se oli pienellä post-it -lapulla pullon ja tuulettimen vieressä.

Tuulettimella oli yllättävän iso merkitys; treenin alussa minulla oli jopa vähän kylmä siinä puhalluksessa. Harmitti vain se, etten aikaisemmin ollut viitsinyt sitä etsiä käsiini, olisi se varmasti siellä saunassakin ajellessa kivasti saanut ilman liikkeelle.

Peten tullessa kotiin olin ajamassa juuri alkuverraa:


Tuuletin ja vesipullo ovat takanani pöydällä. Meidän täytyy Peten kanssa vielä vähän miettiä sisustusjuttuja, mutta huoneen karuhkosta yleisilmeestä huolimatta traineriajelun olosuhteet paranivat meillä juuri merkittävästi!

Toivottavasti parantuneet olosuhteet näkyvät myös reilun viikon päästä ajettavan FTP-testin tuloksissa. Eilisessä treenissä en ainakaan millään onnistunut ajamaan puolen minuutin spurtteja tarpeeksi pienillä tehoilla, vaan tehot suorastaan karkasivat ihan väärälle alueelle.

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava kuva :D Miten niin yksitoikkoiset maisemat?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siitä seinän tuijottelusta se hyöty, että huhtikuussa osaa taas arvostaa Mallorcan toivottavasti aurinkoisia maisemia. Niin autenttinen fiilis tuli kyllä tuon tuulettimen myötä, että melkein aloin lähetellä räkäraketteja...

      Poista