perjantai 31. maaliskuuta 2017

MItä tein maaliskuussa

Tänään on sportin suhteen lepopäivä, joten on hyvää aikaa kirjoitella maaliskuun liikunnoista. Movescountistahan ne löytyvät:


Liikkumista kertyi yhteensä reilu 37 tuntia. Yhtään sairaspäivää ei onneksi ollut. Kokonaan treenittömiä päiviä kertyi kuusi. Eniten aikaa olen viettänyt pyörän päällä: reilut 11 tuntia maastopyörällä ulkona ja sen lisäksi kolme ja puoli tuntia trainerillä. Juoksua ja uintia kertyi molempia reilut kahdeksan tuntia, kuntosalilla vierähti hieman yli viisi. Muutin merkintätapaa kesken kuukauden kuntopiiristä painoharjoitteluun, siksi yhteenvedossa näkyy kaksi punaista riviä. Molemmat kuvaavat kuitenkin sitä samaa asiaa.

Hernesaaren rannassa.

Tuo viimeinen harmaa määrittelemätön viisiminuuttinen johtuu siitä, että aloin mitata ortostaattista sykettä sykemittarilla, jotta saan talteen myös maksimisykkeen. Tämä tarve tuli esiin, kun juttelin asiasta Teemun kanssa. Maksimisyke olisi sekin kuulemma hyvä tietää, kun palautumista arvioidaan. Muistankin pari vuotta sitten Mallorcalla ihmetelleeni, että ovatpas sykkeet alhaalla kesken treenileirin, vaikka kroppa ja hermosto olivat molemmat varmasti jo palautumisen tarpeessa. Maksimisykkeenkin seuraaminen olisi varmasti valaissut asiaa.

Kuukauden kohokohta oli varmasti uusi FTP-ennätys. Se taisi olla kaikkein tasaisimmilla tehoilla ajamani testi, aina ennen watit ovat testin lopussa tupanneet tippumaan kiivaista intensiteetin ylläpitoyrityksistä huolimatta.

Viime viikonloppuna oli vielä paikka paikoin jäistä.

Ehkä se huonoin hetki osui yhdelle maaliskuiselle sunnuntaille, kun juoksin pitkää lenkkiä mökkimaisemissa. Siellä oli vielä liukasta ja jäistäkin, ja pohkeet menivät ihan kamalaan juntturaan. Lenkkipäivän aamuna olin kaatunut ulkoportaissa, kun kiirehdin laiturille kuvaamaan joutsenia jalassani Petrin Reino-tossut. Olivat muuten tosi liukkaat! Onneksi ei sattunut pahemmin ja puhelinkin pysyi ehjänä.

Ne joutsenet mökkijärvellä.
Kaiken kaikkiaan olo on ollut oikein tosi hyvä ja vahva. Siihen on varmasti vaikuttanut se, mitä päätettiin valmentaja-Teemun kanssa jo treenikauden alussa: teen pitkät pyörälenkit oikeasti tarpeeksi alhaisella sykkeellä ja olen enemmän jalkojeni päällä. Pitkät pyörälenkit olen tällä treenikaudella ajanut useimmiten yksin. Peten kanssa olemme kyllä lähteneet yhtä aikaa ja nähneet sitten kotona saunassa kolmen tunnin kuluttua.

Jalkojeni päällä olen ollut viime syyskuusta lähtien lähes päivittäin ainakin 10000 askelen verran, ja nyt siihen kävelemiseen on tullut melkein jo himo. Samoin salilla juoksen aina loppuverran matolla ikivanhoilla Vibram Fivefingers -tossuillani. Säiden hieman lämmettyä saatan kokeilla niitä ulkonakin 15-20 minuutin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti