torstai 3. maaliskuuta 2011

Sävähdyksiä

Kävin Esport Arenalla juoksemassa nelisenkymmentä minuuttia. Ekat kymmenen juoksin Vibrameilla. Niillä juostessa minulle tuli 3-4 kertaa ihmeellisiä, pienen sähköiskun kaltaisia sävähdyksiä molempien käsien alaosaan kainalosta sormenpäihin saakka. Samanlaisia tuntemuksia minulla oli myös viimeksi Vibrameilla juostessani, joten tämä paljasjalkajuoksuhömpötys saa puolestani jäädä ainakin toistaiseksi tähän. Jatkossa juoksen tavallisilla neutraaleilla lenkkareilla, koska niillä juostessa ei sävähtele. Tiesin jo lähtiessä, ettei selkä ole ihan yhtä hyvässä kunnossa kuin viime viikolla, mutta ei siihen nyt varsinaisesti sattunut. 

Juoksun jälkeen ehdin melkein ajoissa uintitreeneihin. Uimme 600 metriä räpylöillä, ja siitä pari sataa metriä tehtiin perhosen potkua kyljellään. Se tuntui yllättävän kivalta lukuunottamia lukuisia kramppeja pohkeissa ja jalkapohjassa. Saan niitä melkein aina, kun uin räpylöillä. Harjoittelimme myös peesausta takana ja sivulla. Lopussa uimme vielä 400 metriä vauhtia vaihdellen: 50 kovaa - 50 matkavauhia - 25 kovaa - 50 matkavauhtia - 25 kovaa - 150 matkavauhtia - 50 kovaa. Se oli siinäkin mielessä ihan hyvä treeni, että nyt taas muistaa miten pitkä matka on 400 metriä uiden. Reilun viikon päästä alkaa HelTri Cup, ja sen ensimmäinen osakilpailu on juuri sama matka.

3 kommenttia:

 1. Nuo vibramit kiinostaisivat kokeilla, vaikka ei sinulle näytä sopivankaan... Ovat kuitenkin sen verran hintavat, että olisi hyvä sopia.

  VastaaPoista
 2. Päivikki, kannattaa kokeilla. Kyllä ne mulla jatkossakin on jalassa ainakin kuntopiirissä ja -salilla. Juoksu vaan ei niillä ole juuri nyt mulle ok.

  VastaaPoista
 3. Kannattaa tsekata myös Nike Free. On tosi hyvä juosta erityisesti matolla. Ja ei ihan niin radikaali paljasjalkajuoksukenkä kuin Vibramit.
  Mulla on Freet käytössä erityisesti arki/toimistokenkinä.

  VastaaPoista