torstai 29. maaliskuuta 2012

Uusia juttuja

Nautin uusien asioiden tekemisestä, on aina hienoa tehdä asioita ensimmäistä kertaa. Pari ihkauutta asiaa on nytkin onneksi näköpiirissä. Moni blogituttuni on kirjoittanut kahvakuulista, ja niinpä minäkin tartuin tilaisuuteen kun töissä näin mainoksen kahvakuulakurssista. Se järjestetään parin viikon päästä ja kestää puolitoista tuntia. Eiköhän siinä ajassa opi ainakin perusliikkeet. Voisihan sitä vaikka mökille pari kahvakuulaakin ostaa, jos laji oikein kunnolla kolahtaa. Saa nähdä!

Toinen uusi asia elämässäni on suunnistus. Partiossa olen sitä viimeksi harrastanut yli parikymmentä vuotta sitten, ja viime syksynä kävin kerran ystävän kanssa iltarasteilla. Nyt on taas into päällä ja huhtikuussa pääsen etsimään rasteja metsästä taas hyvässä seurassa. Kompassin voisin ehkä hankkia, emitin saa vuokrattua ja kartan ostettua eikä muuta varmaankaan tarvita.

Maastopyörän hankinta saattaa sekin tulla eteen lähiaikoina. Luovun ehkä samassa yhteydessä Focus-hybridistäni, koska työmatkat voisin hyvin ajaa joko maasto- tai maantiepyörällä kelien ja valitun reitin mukaan. Talvella maastopyörä olisi varmaankin aika paljon Focusta mukavampikin menopeli. Viimeistään seikkailukisoissa kaudella 2013 maastopyörälle olisi käyttöä, ja sitä ennen olisi hyvä hankkia mahdollisimman paljon ajokokemusta. Mökilläkin lähimaastossa on paljon metsänhoitoteitä ja miksei polkujakin, joilla maastopyörä olisi omiaan. Vielä en yhtään tiedä, millainen pyörä olisi minulle hyvä mutta eiköhän se tästä ala selvitä.

Tilasin tänään Petrille, Atelle ja minulle RoadID't. Aika monta kertaa juoksu- tai pyörälenkillä olen havahtunut siihen, että henkilöllisyyteni selvittäminen on hankalaa, jos minulle sattuu jotain enkä pysty itse puhumaan. Olen jo jonkin aikaa seurannut RoadID'tä facebookissa, ja siellä on tämän tästä tarinoita siitä, kuinka RoadIDstä on ollut kantajalleen hyötyä erilaisissa ikävissä tilanteissa. Omaani tuli nimeni, syntymävuosi ja Peten puhelinnumero. Lisäksi kirjoitin siihen "No medical history" ja viimeiselle riville "No sissy moments". Englanniksi siksi, että sitä voi sitten käyttää matkoillakin.

4 kommenttia:

 1. Kivoja suunnitelmia :) Minä kävin vajaa pari vuotta sitten kans kokeilemassa suunnistusta, ensimmäisen kerran sitten lukion. Se oli ihan kivaa, varsinkin kun kaverin kanssa mentiin. Vois taas kevään/kesän tullen harkita. Ja tuo maastopyörä... Haluanhaluan, mutta en nyt osta.

  VastaaPoista
 2. Ja tuo ranneke on ja ois kyllä järkevä hankinta. Toisaaltahan sitä kokee, että eihän mulle mitää satu. Vaan eihän siitä ole kuin puoli vuotta, kun Juha kolaroi auton kans. Sillä kerralla onneksi pystyi ite soittamaan mulle.

  VastaaPoista
 3. Ammi, uusia juttuja on aina kiva kokeilla ja miksei vanhoihinkin palata. Just laitoin ranneketilaukset menemään,tyttärellekin tulee. Monenlaista voi sattua eikäetukäteen koskaan tiedä koska kolahtaa. Jotenkin ajattelen, että kun meillä kohta on ne rannekkeet, niin mitään ei ainakaan satu:)

  VastaaPoista
 4. Tuo ranneke on ihan loistava!! Mä oon monesti miettiny lenkillä sitä, että jos jotain sattuu, niin kukaan ei tunnista mua. Seinäjoella jäi yksi vanhempi ihminen reilu vuosi sitten pyörällä auton alle ja kuoli. Sitten lehdessä etittiin sukulaisia ja sitä kautta yritettiin tunnistaa..

  VastaaPoista