sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Musiikkia korville

Vajaat viisi vuotta olen juossut ilman iPodia. Ulkona en ole koskaan musiikkia kaivannutkaan, mutta Esport Arenalla sisällä juostessa huomasin aina odottavani takakaarretta, kun siellä oli menossa circuit training -tunti ja musiikki kuului hyvin myös radalle. Joulumatkalla osui silmiin tosi kiinnostava laite: iPod Shuffle. Se on ihanan pieni ja kiinnittyy klipsillä vaikka juoksupaidan helmaan. Kun hintakin oli sopiva, tein kaupat pienestä punaisesta poppikoneesta.

Suurimman osan musiikista kävin kopioimassa Peten laajasta iTunes -kirjastosta, ja joitakin ostin itsekin. Toistaiseksi minulla on vain yksi soittolista: tsemppibiisit. Biisien valintakriteerit olivat selkeät; nopea rytmi ja se, että ensimmäisten viiden sekunnin aikana alkaa jo tapahtua. Eniten listalle valikoitui musiikkia Michael Jacksonilta ja Whitney Houstonilta, mutta on siellä musiikkia eläviltäkin artisteilta. En siis ihan kokonaan ole jämähtänyt 80-luvulle...

Eka treenini iPodin tahdissa oli tiistainen Wattbike-sessio. Sepäs olikin mukavaa, vaikken ihan tahdissa koko ajan pystynytkään polkemaan. Loppuverrastakin tuli vähän pitempi kun ajattelin, kun piti kuunnella biisi loppuun. Aavistuksen kyllä haittasi se, että musiikkia kuunnellessa sulkee ulkopuolisen maailman melkein kokonaan pois kun ei kuule mitä vieressä tapahtuu. Varsinkin työpaikan salilla se tuntui vähän tylyltä, kun melkein kaikki muut treenaajat ovat tuttuja.

Eilen kävin Esport Arenalla juoksemassa 6x1 km nousevilla vauhdeilla, ja parhaiten askeliin tuntui sopivan TikTakin Heilutaan.

Nyt katson treenisuunnitelmaa ihan eri silmin, kun sisätreenejäkin ihan odottaa! Luulenpa että teen , että Helsinki City Runin viimeiset kilsat taittuvat toukokuussa musiikkia kuunnellen. Ja saahan sillä myös peitettyä puuskutuksen äänet ainakin omilta korvilta ja pystyy pitempään pitämään yllä illuusiota sopivasta juoksuvauhdista ja kevyestä menosta.

Netistäkin näyttää löytyvän maraton- ja muita soittolistoja vaikka kuinka paljon. Esimerkiksi tällä listalla näyttää olevan aika paljon potentiaalia. Onko sinulla biisisuosituksia?

4 kommenttia:

 1. Joskus mulla soi aina ennen kisaa lämmittelyssä Hurriganes :)
  Musiikki on hyvä just sen takia, että se peittää oman puuskutuksen ja sitten tulee se illuusio, että "eihän mua edes vielä hengästytä" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se menee. Voisi munkin soittimelle mahtua pari Hurriganesin biisiä.

   Poista
 2. Minä olen musiikin suhteen melko naturisti. Pyöräillessä ulkona tai juostessa ei tule käytettyä osaksi jo ihan liikenneturvallisuusseikoista, osaksi koska haluan mieluummin kuunnella luonnonääniä.
  Sisäpyöräilyssä musiikki on taas ihan välttämättömyys, sekä sauvakävellessä.
  Kilpailuissahan musavehkeet on ainakin triathlonissa pääsääntöisesti kielletty.

  VastaaPoista
 3. Jupis, en minäkään ulkona koskaan käytä musiikkia. HCR:lle ajattelin kyllä ottaa soittimen mukaan, siellä ei varmaan ole kielletty. Triathlon-kisoihin en kyllä ajatellut sitä edes yrittää ottaa mukaan.

  VastaaPoista