maanantai 21. tammikuuta 2013

Tekniikkavirheitä

Väsymyksen olen näköjään maininnut jo useammassakin postauksessa tänä vuonna. Eilen oli niin kuitti olo, että jätin kahden tunnin hiihdonkin väliin, ja katselin sen sijaan Modernia perhettä Netflixistä. On muuten tosi hyvä ohjelma, ja viihdytti minua hyvin myös lauantaisen trainerisession ajan. Treeniohjelmassa olin tukevasti epämukavuusalueella, kun poljin neljän minuutin vetoja "niin kovaa kuin pystyy reippaalla kadenssilla niin että persuus pysyy satulassa." Wateista en tiedä, mutta ainakin tuli hiki.

IPadin tuijottelen jälkeen lähdin kävin eilen illalla ensimmäistä kertaa seuran sunnuntaisissa uintitreeneissä Kilossa. Ihan ensimmäiseksi kuvattiin kaikkien uintia. Meitä oli vain neljä, ja saimme kaikki tosi yksilöllistä palautetta ja jopa omia harjoitteita. Pieni tekniikkakertaus oli todellakin paikallaan. Käteni menivät nimittäin vähän ristiin edessä, etenkin oikea. Olin jo luullut, että tämä juttu olisi minulla kunnossa, mutta niin se vain oli pakko uskoa, etä ristiin menee kun sen omin silmin näin. Vasemmalla puolella puolestaan liu'ussa ja vedon alussa ote on huono, kun sormet tuppaavat nousemaan ylös. Näin jälkeenpäin ajatellen olen kyllä tunteut sen aiemminkin, mutta en ole osannut kiinnittää siihen sen kummempaa huomiota. Pienistä asioista on kysymys; sen ohjaaja havainnollisti meille helposti pyytämällä meitä kaikkia pitkän liu'un jälkeen potkimaan nilkat suorina. Ei päästy yhtään eteenpäin!

Tekniikka on toki tärkeää, mutta ehkä vieläkin isompi harjoittelun paikka minulle on suunnistaminen. Unohdun uimaan, kun se tuntuu niin mahtavalta ja vesi suhisee kivasti korvissa, enkä muista ollenkaan tarkkailla suuntaa. Parantamisen paikka! Voisin ensi kesänä ottaa tavoitteeksi kuikuilla oikeaa suuntaa vaikkapa joka kolmannella tai vähintään joka viidennellä vedolla. Tässä ei varmaan auta muu kuin ahkera harjoittelu.

Triathlonbuumi oli iskenyt seuran perjantaisen kuntopiiriinkin. Siellä oli ennätysmäärä osallistujia, yhteensä 29. Jokohan tällä viikolla menee 30 rikki? Alkuun meillä oli 10 minuutin pidot, sitten neljä kierrosta 10 liikkeen kuntopiiriin (0:30 työtä, 0:30 palautus) ja lopussa vielä hyvät venyttelyt ja rentoutus. Uusia tuulia siis myös kuntopiirissä!

2 kommenttia: