maanantai 25. maaliskuuta 2013

Viikonlopun riekkumiset

Viikonloppu lepoviikon päätteeksi meni kivasti, vaikkei niin kamalan levännyt olo ole ollutkaan. Lauantaina heräsimme hyvissä ajoin ja klo 9.05 starttasimme kahden tunnin hiihtolenkille. Keli oli mitä mainioin, auringonpaisteessa pistelimme tasatyöntöä menemään. Olen ollut ihan supertyytyväinen hankkimiini pyöräilylaseihin, joita voi hyvin käyttää myös ladulla. Niissä on pienet adapterit silmälasivahvuuksin, kun en piilolinssejä voi käyttää. Hyvin näin taas minne olin menossa. Geelejäkin oli pari takataskussa, mutta ei niitä tarvinnut.

Hiihdon jälkeen ajoimme Keski-Espoon uimahallille. Pete oli kehitellyt meille treenin (300 verra, 200 potkuja, 500 drillejä, 5x200 m ja loppuverra). Uimareille oli vain kaksi rataa, joista toinen "nopeille". Taas tuli sitä lajinomaista treeniä, kun pääsi ohittelemaan. Mukavasti sujui uinti, paljon paremmin kuin edellinen kerta torstai-aamuna. Täytyy varmaan jatkossa vähän treenailla aamu-uinteja enemmän, jotta se ei olisi niin kamalan nahkeaa. Sekin tietysti auttaa, että on jo ohjelma, jota suorittaa. Jos avain ui päädystä toiseen, iskee äkkiä tylsyys ja tekee jo mieli suihkuun. Helpommin sujuu matka kun sen jakaa pienempiin osiin.

Lauantai-illaksi ajoin Loviisaan, jossa oli koolla partiotuttuja kolmenkymmenen vuoden takaa. Vähän tuli epätodellinen fiilis, kun emme olleet taas kymmeneen vuoteen nähneet. Muisteltiin menneitä, kerrottiin kuulimisia ja katseltiin valokuvia, joista useimmat olivat vuosilta 1980-1985. Sitä ihmettelmimme, että miten me aina partiotaito-kisoissa eksyimme. Varmaan silloin oli huonommat kartat tai jotain... Seuraavan tapaamisen sovimme jo heti ensi vuodelle. Nukkumaan pääsin vasta pikkutunneilla, ja sunnuntaina olo olikin melko väsynyt.

Palattuani kotiin kävin Aten kanssa työpaikan salilla. Hänellä oli ohjelmassa 20 minuutin Wattbike-testi. Emme olleet tainneet Petrin kanssa häntä riittävän hyvin testiin valmistella, sillä hän lähti ajamaan kuten minäkin ensimmäisellä kerralla: liian kovilla tehoilla. Pari kertaa testin aikana oli kuulemma jo oksennuskin noussut kurkkuun. Loppuun saakka hän kuitenkin sinnitteli, vaikka tokaisikin testin jälkeen, ettei aio ajaa sitä enää koskaan. Ehkä seuraava kerta on sitten helpompi, kun tietää miten pitkä aika se 20 minuuttia oikein onkaan. Minä suorittelin Aten ajon aikana uutta saliohjelmaa, jossa on mukavasti liikkeitä koko kropalle.

Heltrin leiri Vierumäellä on huhtikuun viimeisenä viikonloppuna, ja ilmoittautuminen alkoi tänään klo 14. Mahduimme onneksi kaikki kolme mukaan. Leiri on kevään harjoittelun ehdoton kohokohta. Nyt olemme menossa mukaan neljättä kertaa. Kirjoituksia aikaisemmilta vuosilta löytyy täältä. Eniten odotan jo klassikoksi muodostunutta lauantai-iltapäivän juoksu-pyörä -vaihtoharjoitusta. Viime vuonna oli niin kylmä, että sormet jäätyivät niin, etten saanut vaihdettua isommalle eturattaalle. Onneksi tänä vuonna ollaan liikkeellä pari viikkoa myöhemmin, toivotaan siis ainakin kohtuullisen keväisiä kelejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti