maanantai 10. kesäkuuta 2013

Romahtanut poikittaisholvi

Vasempaan jalkaan tulee pitkien juoksulenkkien jälkeen aina rakko. Itse asiassa pariinkin paikkaan, päkiän oikeaan reunaan ja sitten "etuvarpaan" pääähän. Ostin jo yhdet uudet lenkkaritkin, kun ajattelin että vika on kengissä. Koska uusillakin lenkkareilla puolen tunnin juoksun jälkeen alkoi olla samanlaisia kiputuntemuksia samoissa paikoissa kuin vanhoilla, oivalsin että vika saattaakin olla jalassa. Vähän muisteltuani palautui mieleen, että vikahan oli diagnosoitu jo alaraaja-analyysissä viime syksynä, ja että joku ratkaisukin ongelmaan oli jo valmiiksi mietittynä. Asia jäi silloin kesken, koska tuli kiire Heltrin syyskokoukseen ja enkä saanut sitä hoidetuksi ennenkuin nyt, kun vaivat alkoivat taas haitata harjoittelua.

Päivällä laitoin viestiä asiasta alaraaja-analyysin tehneelle Suomen Urheilufysion Tonylle, joka muisti asian ja kertoi tarvittavan kumipalasen (pelotti) löytyvän hyllystä. Pelotti tukee poikittaisholvia ja vähentää sen kuormitusta. Samalla päkiän hankaus kengän reunaan vähenee, ja etuvarvaskin pysyy paremmin omalla paikallaan. Heti töiden jälkeen kävin Tonyn juttusilla, ostin pari pelottia ja kinesioteippiä niiden kiinnittämiseen ja nyt en malta odottaa seuraavaa lenkkiä! Auttaakohan pelotti? Tuoko se myös lisää sitä niin kovasti kaivattua vauhtia? (Tuskin.)

Alla kuva jalasta pelotin kanssa. Se pilkistää vähän teipin alta:


Ostamani kinesioteippi on onneksi eri väristä, sävy on kuulemma "maksamakkara". Aika lailla ihonväristä näytti olevan. Pelotin voisi kiinnittää myös kenkään, mutta ehkä se on kätevämpi itse jalassa, kun voi päivän mittaan käyttää useampia kenkiä.

6 kommenttia:

 1. Mulla on tuommoinen pelotti muotoiltu tukipohjalliseen kiinni.
  Tosin en käytä niitä pohjallisia enää, koska juoksu tuntuu paremmalta, luonnolliselta ilman niitä. Pohjallisten kanssa tuntui aina tulevan jotain jalkapohjan kiristelyjä etc vaikka pohjallisia on tuunattu useampaankin otteeseen vähemmän tukevaksi ja sit taas toiseen ääripäähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein vois olla kätevämpi se pohjallinen. Ekasta pelotista jo irtoili pieniä palasia, kun irrotin sen teipistä. Nyt meinaan liimata kaksi jäljellä olevaa pelottia lenkkareihin. Muissa kengissä ei mulla tule mitään oireita, onneksi.

   Poista
 2. Musta pinkki kinesioteippi on just parasta! :) Mulla on varastossa toki myös fillarin väriset teipit. Turkoosi taisi loppua jo. Mitään ihonväristä - noillahan on (muka) väriterapeuttisia vaikutuksiakin. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, kun en oo sen pinkin ystävä yhtään. Huomaamaton sopii mulle, mutta mähän en lakkaa kynsiäkään...

   Poista
 3. Pelottiko pelotti? Ehe ehe, anteeksi, en voinut vastustaa... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ei pelottanut paitsi fyssarin seinällä oleva valokuva tiukkailmeisestä triathlonistista ;)

   Poista