keskiviikko 4. joulukuuta 2013

2014

Alkavalla viikolla piti hetkeksi pysähtyä miettimään ensi kauden tavoitteita. Aloite tähän tuli Jupikselta, joka tekee minulle harjoitusohjelman. Kaikissa kisoissa on sama tavoite: hyvävoimaisena maaliin omalla ennätysajalla. Joskus on kyllä tuntunut vähän epävarmalta ja oudoltakin olla samalla lähtöviivalla parikymmentä vuotta nuorempien kilpaurheilijoiden kanssa. Sitä alkaa väkisinkin miettiä, että miksi oikein olen täällä ja varsinkin tässä seurassa. Lähtölaukauksen jälkeen ne ajatukset onneksi väistyvät pian taka-alalle ja mielen valtaa kisaamisen ilo.

No, tulevan kesän kohokohdat ovat tässä:
  1. Joroinen, puolimatka 19.7. Ehdottomasti kauden päätavoite on tehdä uusi henkilökohtainen enkka Joroisilla ja nauttia samalla hienosta triathlonfiiliksestä. Joroisissa kisaamme koko perheen triathlonjaoksen voimin.
  2. Tahko triahtlon, puolimatka 16.8. Ensimmäisen kerran järjestettävä kilpailu, jonka pitäisi ainakin logistisesti olla helppo, kun kaikki tapahtuu Tahkolla. Jännä päivä muutenkin, kun Petri kisaa samana päivänä Kalmarissa.
  3. HCR, puolimaraton 10.5. Olisipa kiva parantaa aikaa puolimaratonilla heti kauden alkajaisiksi! Ainakin matka on ensi vuonna todella tarkkaan mitattu tämänvuotisten stiplujen vuoksi. Paljon juoksijoita, hyvä tunnelma ja kaunis reitti jonka päätteeksi juostaan maaliin perinteikkäälle Olympiastadionille.
  4. Kisko, perusmatka 28.6. Ensi kesänä pääsen toivottavasti Kiskoon kisaamaan jo viidettä kertaa peräkkäin. Kisko oli vuonna 2010 ihka ensimmäinen kunnon triathlonkisani, ja siksikin paikka on minulle erityisen tärkeä. Jos muistan oikein, siellä on useimmiten ollut todella kuuma ja aurinkoinen sää.
  5. Sääksi, perusmatka 14.6. Mukava kisa sopivan lähellä heti alkukaudesta; kirkasta, viileää vettä,  mukavia maisemia pyörällä ja varsinkin juoksuosuudella.
  6. syksyn maraton. Rantamaratonilla tai Vantaalla sitten maratonennätyksen kimppuun. 
Kiskossa pojan kanssa 2012.
Näiden lisäksi osallistun HelTri Cupin osakilpailuihin mahdollisuuksien mukaan. Niiden aikataulua ei vielä ole julkistettu, mutta eiköhän se pian ilmesty seuran verkkosivuille. Kesäkuussa on todennäköisesti melkoisen paljon sporttailukiireitä.

Vähän enemmän aikaa meni siihen, kun piti vielä pohtia kehityskohteita ja/tai huolenaiheita. Ei siksi, etteikö niitä olisi, vaan että mitkä ovat ne tärkeimmät. Pari ensimmäistä kehityskohdetta liittyy pyöräilyyn. Ensi kevään ja kesän aikana haluan saada ajoasennon viilattua mahdollisimman hyväksi niin, että ajaminen on mahdollisimman rentoa. Pingottamalla ei pyörälläkään etene eikä jäkittämällä happi kulje. Kysymys on pienistä asioista, todennäköisesti vain muutamista milleistä.

Aion myös ajaa enemmän itsekseni, haluan tuntea vastatuulen kasvoillani! Nythän olen siltä piilotellut ja usein peesaillut jonkun vahvemman pyöräilijän takana. Yksin ajellessa on myös helpompi varmistaa, että ajan riittävän alhaisella sykkeellä. Isomman porukan hännillä jojoillessa  rasitus nousee helposti liian korkealle. Hyvään pyöritykseen aion kiinnittää aikaisempaa enemmän huomiota, varsinkin ylämäissä. Jospa ne sitten nousisivat ensi kesänä vähän kevyemmin.

Melkein maalissa Sääksissä 2012
Uinnissa suurin haasteeni on parempi suunnistaminen avovedessä. Lyhin reitti paras reitti! Uskon, että hyvällä suunnistamisella on helpompi voittaa aikaa kuin kehittämällä uintitekniikkaa, vaikka siinäkin on toki edelleen paljon tekemistä. Tässä on taustalla tietysti muisto viime vuoden Joroisten kisasta, kun takasuoralla huomasin olevani ihan totaalisen sivussa reitiltä. Kyllä kai jäiden pikaista sulamista ensi keväänä voi toivoa jo nyt, ennenkuin järvet ovat edes jäätyneet?

Ensi kesän kahdessa puolimatkan triathlonissa ja pitkissä treeneissä ennen niitä on erittäin hyvä mahdollisuus testata kisaa edeltävää tankkausta ja energiansaantia kisan aikana. Haluan löytää sen minulle sopivimman yhdistelmän urheilujuomaa, vettä ja geelejä. Pitäydyn todennäköisesti jo tutuissa hyviksi havaituissa juomissa ja geeleissä, lähinnä kyse on niiden määristä ja ajoituksesta. Pyörässäni on nyt kolme pullotelinettä, ja se riittää puolimatkalle ihan hyvin.

Kiskossa 2013 melkein koko pethe.
Isoja kalustopäivityksiä tai -hankintoja minun ei tarvitse ensi kesää ajatellen tehdä. Onneksi, sillä onhan tässä viime vuosina aika paljon kaikkea rompetta hankittukin. Pyörä on hyvä, samoin juoksukengät. Kisa- ja harjoitteluvaatteitakin on ihan riittämiin. Märkäpuku kestää sekin varmaan vielä yhden kesän avovesiuinnit, vaikka pieniä reikiä kainalossa onkin. Pyöräilykengät ovat vähän siinä ja siinä; kyllä niillä vielä yhden kesän varmaan ajelisi, mutta ne voisin ehkä päivittää.

Kevyet hiilikuituvanteet pyörään olisivat tietysti kivat ja hyvännäköiset ja ajo niillä pehmeää, mutta en minä niitä ihan oikeasti tarvitse. Ehkä sitten 2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti