keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ätsih ätsih ätsih

Silmiä ja nenää kutittaa, nenä vuotaa ja kurkkukin on kipeä. Koivun kukinta on täydessä käynnissä. Tänä vuonna siitepölyä on ilmassa niin paljon, ettei lääkityskään tunnu pitävän oireita kokonaan poissa. Viime kevään jälkeen sovin allergialääkärin kanssa, ettei aloiteta siedätyshoitoa, koska oireet pysyvät kurissa lääkityksellä. Tämän kevään jälkeen voisin ehkä olla eri mieltä.

Tukkoinen olo ja allergian aiheuttama tulehdustila näkyy tietysti myös Omegawaven mittauksessa. Tässä nousee stressitaso:


Ja tässä puolestaan laskee treenivalmius. Kun olokin oli huono, kävin Peten kanssa vain Märskyssä uimassa vajaan tunnin. Ei kyllä kulkenut yhtään, ja pari satasta piti himmailla, kun kolmosvauhtikin tunti melko pahalta.


Tänään aamulla lukemat olivat onneksi jo hieman paremmat. Toivottavasti ennusteet pitävät paikkansa ja huomenna sataa. Nyt ulkoilma tuntuu lähinnä myrkylliseltä ja pyrin olemaan sisällä ikkunat kiinni. Jos sataa, käyn huomenna juoksemassa. Jos ei sada, taidan sittenkin käydä juoksemassa kun ei tänne mökille muita kamppeita tullut mukaan.

Kokeilin eilen illalla ensimmäistä kertaa nenänhuuhtelukannua, ja se tuntui heti auttavan tukkoiseen oloon. Jännä vehje, mutta toimii hyvin kunhan muistaa hengittää vain suun kautta. Nenäkannulla valutetaan suolavettä toiseen sieraimeen, ja se valuu ulos itsestään lavuaariin siitä toisesta.  Mennessään se huuhtelee nenän limakalvot puhtaiksi. Kannattaa kokeilla, jos allergiat vaivaavat!

Pahoittelut minikuvista ja linkkien puuttumisesta, iPad ei ole ihan ykkösvehje bloggaamiseen mutta ainoa, mikä meillä on nyt mökillä mukana.

Hauskaa vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti