torstai 8. toukokuuta 2014

Valmistautumista

Ylihuomenna on kevään ensimmäinen "kisa", Spring adventure. Kisa käydään kaksimiehisin joukkuein, ja meidän tiimissä on lisäkseni Arja. Eilen jo vähän katselin kamppeita kasaan; juoksureppu, kompassi, karttamuovit, kynät, karttateline pyörään jne. Kaikki löytyi, vaikkakin pienen etsiskelyn jälkeen!

Autoon pitää laittaa kattotelineet, jotta saamme maastopyörämme kätevästi kuljetettua. Meillä on   kattotelineet yleensä katolla koko kesän, kun melkein joka viikko pitää pyöriä ja niiden ajajia jonnekin kuljetella. Eihän niistä muuta haittaa ole kuin se ikävä ilmavirran vinkuna ja mahdollisesti pieni lisäys bensankulutukseen.

Kisakeskus on Hyvinkäällä, ja kisan lähtö heti aamukymmeltä. Aika aikaisin pitää paikalle mennä, sillä jo kahdeksalta jaetaan materiaalit joukkueille. Sitten alkaakin innokas sopivimpien reittien pohdinta,  merkitseminen karttaan ja muu päivän suunnittelu. Kuntosarjassa edetään kolmisenkymmentä kilometriä, tavoiteaika on 3,5 tuntia. Kuntosarja on loppuunmyyty, mukana on yhteensä 50 joukkuetta.

Facebookissa on paljastettu kuntosarjan kilpailusta tämän verran:

Melonta
VAIHTO
Pyöräily
Juoksu pyöräilyn aikana (kenkien kanto!)
Pyöräily
VAIHTO
Juoksu
VAIHTO
Loppuhässäkkä

Kuntosarjan pyöräily erittäin helppo teitä myötäilevä, muutama lyhyt polkupätkä jossa ajaminen onnistuu kapeampikinrenkaisella lähes koko matkan.


Vaihtopaikka on siis sama kuin tapahtumakeskus. Tänne kannattaa varata kassi/laatikko = juomaa ja energiaa, mahdollisia vaihtorytkyjä.


Hanskat ei ollut pakollisten varusteiden listalla. Hanskoja suositellaan kuitenkin VAHVASTI viimeisen osuuden köysi/vaijeritoimintaan! Ottakaahan mukaan.

Mukavaa, että kisa alkaa melonnalla ja että heti sen jälkeen on mahdollisuus vaihtaa kuivaa vaatetta ylle, jos on kastunut. Melonta meillä tunnistettiinkin jo viime vuoden kisassa selkeäksi kehittymiskohteeksi. Onneksi sitä on nyt kevään aikana kerran jo päästy harjoittelemaan. Josko saisimme ainakin ne melat heti alusta lähtien oikein päin veteen? 

Pyöräilyosuudet ajamme pyöräilykengillä, joten juoksukengät pitää ottaa reppuun mukaan. Minulla on onneksi vielä tallessa viime vuotiset, entiset valkoiset Sauconyn lenkkarit, ettei ihan ykköslenkkareilla tarvitse lähteä metsään tarpomaan.

Jännä nähdä, mitä "loppuhässäkkä" pitää sisällään. Viimeksi eniten hässäkkää meidän joukkueelle aiheutti köysitehtävä, saa nähdä miten se tänä vuonna sujuu. Olisikohan nyt luvassa joku haastavahko laskeutumistemppu, kun hanskojakin vahvasti suositellaan? 

#TeamElinaJouhki on vahvasti mielessä lauantainakin, vaikkei maasturissa pinkkejä renkaita olekaan.  Toivottavasti saamme jotkut hihanauhat hankittua ennen kisaa. Keräykseen on kertynyt hienosti jo yli 8000 euroa, tulkaahan mukaan kaikki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti