torstai 26. kesäkuuta 2014

Tietöitä

Eilen kävin töissä maantiepyörällä pitkästä aikaa. Ajoin Kehä Ykkösen laidan kevyen liikenteen väylää Länsiväylälle ja sieltä Lauttasaaren ja Baanan kautta keskustaan. Jo aamulla ennen seitsemää oli miehiä ja koneita jyrsimässä asfalttia pois Otsonkallion kohdalla parin metrin matkalta. Aamulla onnistuin vielä kiertämään sen tekemällä pienen koukkauksen Tapiolan kautta, mutta palatessani kotiin huomasin, että vastaavia asfaltinpoistoja oli tehty useampia muutaman kilometrin matkalla. Niitä ei pysähtymättä maantiepyörällä ohitellut.


Yritin turhaan googlailla, että mistä on kysymys. Outoa ja pyöräilijän kannalta harmillista, että leikkauksia on niin paljon ja että reunat ovat todella terävät. Onneksi ne on kuitenkin merkitty oransseilla tötsillä.

Tänään ajelinkin sitten maastopyörällä töihin vähän eri reittiä, mutta löytyi sieltä Huopalahden rannastakin pieni kierrettävä paikka. Siinä tehtiin ilmeisesti jotain kaapelikaivausta ja vaihtoehtoinen reitti oli merkitty. Jotain positiivistakin huomasin: Finlandia-talon kulmalla hetken ihmettelin, että jotenkin on yllättävän avaran näköistä. Pienen pohdinnan jälkeen hoksasin, että siitä on poistettu näkyvyyttä pitkään haitannut aita. Nyt näkee helpommin Elielinaukion suunnasta tulevat autot, mikä on ihan loistava juttu.

Kiskon lauantaista kisaa varten en vielä ole laittanut tikkua ristiin. Ehkä kirjoitan listan mukaanotettavista kamoista huomenna bussimatkalla töihin. Perjantaina ajamme mökille ja sieltä noin 30 km matkan Kiskoon lauantai-aamuna. Nyt ennusteet ennakoivat ihanteellista kisasäätä: +16 astetta, puolipilvistä ja tuulta 4 m/s. Toivottavasti vesi ei ole ihan kamalan kylmää!

2 kommenttia:

 1. Montut kuuluu kesään ja paikoinhan asvaltissa on enemmän paikkoja kuin yhtenäistä pintaa :)

  15,5 astetta kuulemma oli torstaina Kirkkojärven lämpötila. Kun en itse ole uinut tänä vuonna kertaakaan avovedessä, niin vähän arveluttaa koko huominen kisailu, jos noin kylmää on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä näyttävät kuuluvan montut kesään. Tänä aamuna oli Turvesuontiellä joitakin reunoja vähän loivennettu, mutta muuten homma näytti olevan vielä kesken.

   Kai toi 15,5 on ihan uitavaa, voi olla ettei tule paljon siellä lämpättyä ennen kisaa. Yhteiseltä ystävältä kuulinkin jo, että olet tulossa Kiskoon huomenna. Toivottavasti nähdään siellä!

   Poista