lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kisko Triathlon 2014

Olipas kiva kun sattui kesän aurinkoisin ja lämpimin päivä Kisko Triathlonin kisapäiväksi tänään! Eilen satoi, ja huomiseksikin on luvassa sadetta, vaan tänään aurinko helotti siniseltä taivaalta heti aamusta ja lämmitti mukavasti. Heti aamupalan jälkeen lähdimme autolla mökiltä kohti Kiskoa.

Perillä jouduimme vähän jonottamaan parkkipaikkaa, ilmeisesti olisimme sittenkin voineet lähteä vähän aikaisemmin. Paikka löytyi kuitenkin nopeasti kirkon pihasta. Kisakeskusta kohti kävellessä kuulimme jo, että perusmatkan uintia on lyhennetty 1500 metristä 1000 metriin veden alhaisen lämpötilan vuoksi. Se oli harmi, sillä nyt ei uinti- ja loppuaikaa voi suoraan verrata edellisvuosien tuloksiin.

Hoidimme ilmoittautumiset, saimme chipit ja numeroliivit ja vieläpä numeron tussilla merkittynä molempiin käsivarsiin. Pyöriä ei tänä vuonna mitenkään katsastettu, muistaakseni jonain vuonna sellainenkin proseduuri on ollut ohjelmassa.

Hyvin oli aikaa laitta pyöräkengät ja sukat, ajolasit, kypärä, juoksukengät, lippis ja peri geeliä paikalleen pyörän kohdalle ennenkuin piti alkaa pukea märkäpukua päälle. Kavereidenkin kanssa ehdittiin turista ja vessassa käydä.

Kaikki on varmaan jo paikallaan kun ehdittiin ottaa kuvakin.
Ennen uintia kävin kastautumassa. Vesi tuntui kyllä ihan raikkaalta, mutta ei liian kylmältä. Ymmärrän turvallisuussyistä tehdyn päätöksen uintimatkan lyhentämisestä, vaikka minulle olisi kyllä paljon paremmin sopinut uida se 500 m pitempi "oikea" matka.

Miehet lähtivät uimaan tasan klo 1200 ja naiset neljä minuuttia myöhemmin. Lähdin porukan oikeasta reunasta ja mielestäni parille ekalle poijulle onnistuin uimaan kutakuinkin suoraan. Maaliin oli vähän vaikeampi suunnistaa jostain syystä, ja ajauduin aavistuksen liikaa oikealle.

Hengitin koko matkan rytmissä 2-3 eli otin ilmaa vuorotellen joka toisella ja joka kolmannella vedolla. Nostin silmiä pinnalle aina kolmen vedon kohdissa, ja tämä rytmi tuntui sopivan minulle tosi hyvin. Siinä tulee suunnistettua niin usein, ettei poijua tarvitse kovinkaan paljon kuikuilla, vaan se on aina suunnilleen edessä.

Uimalakit kuivumassa saunan takana.
Tuloksista näyttää, että uintiaikani olisi ollut 14:31, mutta että ekassa vaihdossa olisi tärvääntynyt jopa 5:25. Se tuntuu kyllä melko paljolta, vaikka vähän kuivailin siinä jalkojakin kun laitoin sukat jalkaan. No mitäs siitä. Lisäys: en kyllä mitenkään ole voinut uida noin nopeasti. Olisiko niin, että se lähtöero, 4 minuuttia, olisikin lisätty ekaan vaihtoaikaan eikä uintiaikaan kuten olisi pitänyt?

Pyöräilyn alku on kamala, kun pitää heti alkuun nousta pitkä ja jyrkkä mäki. Ennen mäkeä on vain lyhyt pätkä, jolla pitää saada vielä klossitkin kiinni polkimiin. Petellä sattui tässä pieni kolari, kun katse oli hetken jaloissa ja edessä joku pysähtyi keskelle kapeaa väylää. Pieniä nirhaumia tuli, mutta suurin menetys oli maahan kaatunut puolikas pullo energiajuomaa. Molemmat kolarin osalliset pääsivät onneksi jatkamaan matkaa.

Pyöräosuus oli tutun kumpuilevaa ja sivutuulta oli jonkun verran. Heti ekan ylämäen jälkeen otin urheilujuomaa ja jatkoin juomista aina 20 minuutin välein kun kello siitä muistutti. Yritin pitää vauhtia yllä, mutta takaa tuntui lappavan porukkaa ohi ihan jatkuvalla syötöllä ekat 10 kilsaa.

Olo tuntui ihan hyvältä, ja kääntöpaikan jälkeen sain uutta virtaa kun ajattelin että nyt vaan sama pätkä takaisin. Otin pyöräilyn ehkä vähän liiankin rennosti, sillä siihen meni tänä vuonna 1:26:42, melkein neljä minuuttia enemmän kuin viime vuonna. Ja kyllä, tarkistin kääntöpaikan sijannin; ihan samassa paikassa käännyttiin kuin viime vuonna.

Toinen vaihto sentään meni nopeammin kuin viime vuonna; 1:18 (2013 2:32). Ennen kisaa ajattelin, että ainakin vaihdoista voisin vähän aikaa nipistää ja tässä toisessa vaihdossa se onneksi onnistui.

Juoksuun lähdetään samaan kammomäkeen kuin pyörälläkin, ja juoksin sen ylös. Joskus aikaisemmin olen suosiolla sen kävellyt kun en ole jaksanut juosta.

Juoksu oli samankaltaista raastoa kuin aikaisempinakin vuosina; miten ihmeessä voi ilma tuntua toisella kierroksella niin kuumalta vaikka oli jonkun verran tuultakin? Noh, siinä sitten laitoin jalkaa toisen eteen ja ajattelin seuraavaa huoltoa ja mitä siellä tekisin. 2,5 kilsan kohdalla otin  energiajuomaa 7,5 kilsan kohdalla geelin ja vettä. Peten kanssa onnistuin kerran heittämään matkan aikana yläfemmatkin, siitä sain tsemppiä.

Tulihan se maali vihdoin vastaan. Pete oli ihan pyytämättä ja yllätyksenä vastassa kameran kanssa. Esimerkillistä bloggaajan aviomiehen toimintaa taas kerran, kiitos! Juoksuaika parani viime vuodesta melkein minuutilla. Loppuaikani oli tänään 2:45:05, viime vuonna pitemmällä uinnilla kello pysähtyi aikaan 2:54:43.

Maali häämöttää. Sain ohitettua yhden miehen vain noin 100 m ennen maalia, hän juoksee tuossa takana.

En nyt tässä taida olla ihan kunniaksi #TeamElinaJouhkille kun haukon henkeä maaliintulon jälkeen.
Ainakin käsivarsinauha on mukana kuvissa!
Jääkylmän suihkun ja pienen kahvituokion jälkeen ajoimme takaisin mökille. Matkalla luin Baban lähettämän meilin, jossa oli Elinan kirje tiimiläisille. Kirjeessä oli loistouutinen: Elina pääsee tarvitsemaansa hoitoon! Toivottavasti kaikki menee hyvin ja kokeelliset lääkkeet tepsivät!


#TeamElinaJouhki-keräys on tuottanut Syöpäsäätiölle jo yli 16300 euroa, upeaa! Osallistu keräykseen ja/tai jos olet alle 40-vuotias, ryhdy hengenpelastajaksi ja rekisteröidy kantasoluluovuttajaksi

4 kommenttia:

 1. Kiitos samoin! Vähän jäi toi pyörän hidastuminen viime vuodesta harmittamaan. Ehkä olisi mennyt paremmin jos olisin vähän tsempannutkin enkä vaan ajellut.

  VastaaPoista
 2. Olisi varmaan pitänyt tulla Kiskoon, kun teillä paistoi aurinkokin ja kaikkee. Meillä ei. Ja ihan kunniaksihan se #TeamElinaJouhkille on, kun ihminen on kaikkensa antanut!

  Sulle on mun blogissa haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui kyllä taas kelit kohdilleen Kiskossa, ja kisa on kyllä muutenkin ihan suositeltava.

   Kiitos haasteesta, otan vastaan!

   Poista