lauantai 26. heinäkuuta 2014

Mökkihyppelyä

Ai että millaisissa keleissä on nyt saatu lomaa viettää - ihan mieletöntä! Nyt on ollut joka päivä mahdollisuus treenata helteessä, mitä luksusta! Jämsänkoskella vietettyjen päivien jälkeen käväisimme Espoossa parin päivän ajan ja sieltä ajoimme omalle mökille viikonlopuksi.

Treeniohjelmassa on nyt ollut lyhyitäkin juoksuja, ja kyllä se lenkki aina vähän viileämmällä säällä illansuussa tuntuu paremmin kulkevan kuin paahteessa. Tänään juoksin puolitoista tuntia ja melkein meni jo tukaluuden puolelle. Tuttu mies kylältä tuli pyörällä vastaan mustikkasanko ohjaustangossa ja huikkasi minulle, että tuo juoksu on kyllä hullun hommaa näillä keleillä. Melkein oli pakko olla samaa mieltä. Onneksi oli vesipullo ja pari geeliä mukana. Vettä meni siihen tahtiin, että  Kasvihuoneilmiössä lenkin puolivälissä piti pysähtyä täyttämään pullo ja muutenkin vähän viilentämään kehoa. Pesin kasvot kylmällä vedellä ja kastelin vähän hiuksiakin ja niskaa. Se auttoi onneksi vähän.

Uimassa on käyty lähes joka päivä, nyt ihan luomuna ilman märkäpukua kun kerrankin tarkenee. Jämsänkosken mökillä oli hienoa uida, kun vesi on niin kirkasta, että auringon paistessa sopivasti hiekkapohja näkyy. Hyvällä tuurilla saattoi nähdä myös isot kivet ennenkuin niihin osui. Ihan aina se ei kuitenkaan onnistunut. Omassa mökkijärvessä ei ole ihan niin hyvä näkyvyys, mutta kyllä vieressä uivan kaverin paremmin hahmottaa sielläkin ilman mustaa märkäpukua.

Haukilahden rannassa oli mahdollisuus vuokrata SUP-lauta tunniksi 20 eurolla. Siskon kanssa vuokrasimme eilen kaksi lautaa tunniksi ja kävimme niillä vuorotellen hänen tyttäriensä kanssa vähän suppailemassa. Se tuntui ihan kivalta hommalta, varsinkin kun vedessä oli niin paljon sinilevää ettei uiminen juurikaan houkuttanut. Niin paljoa en kuitenkaan innostunut, että omaa lautaa olisin hankkimassa, vaikka vastarannalla sellainen näyttää olevankin melko kovassa käytössä.

Positiivisuushaasteessa listataan viitenä päivänä viisi positiivista asiaa ja joka päivä haastetaan mukaan uusi bloggaaja. Tässä tämänpäivänen lista:

 • mustikat alkavat kypsyä
 • sisko on niitä juuri nytkin poimimassa
 • internetin jakamismahdollisuus kännykässä. Olemme jo päättäneet irtisanoa mökin laajakaistan (37,50 eur/kk) ja pärjätä jatkossa kännyköiden yhteyksien varassa. Aika paljon tulee säästöä, jos homma toimii.
 • tytär tulee tänään mökille vietettyään pari päivää Turussa
 • viilentävä iltauinti ennen nukkumaanmenoa
Tänään haasteen saa Päivi, jonka blogia olen lukenut jo aika monta vuotta.

Mökin terassin aurinkolaverista minulle tulee aina mieleen oma siskoni, joka on tykännyt siinä lueskella lehtiä aina täällä ollessaan, niin tänäänkin. Vielä pari päivää voimme olla yhdessä, ja sitten on taas välissämme tuhansia kilometrejä. Voih.


2 kommenttia:

 1. Kiitos Pia haasteesta! Vasta nyt huomasin sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Päivi! Hyvä kun huomasit. Muistaakseni yritin myös jättää kommenttia blogiisi mutta se jäi odottamaan julkaisua. Joskus aikaisemminkin ovat jotkut padillä tekemäni kommentit kadonneet, ehkä nytkin kävi niin. Kiva kuitenkin kun nyt huomasit sen täältä!

   Poista