sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Vuoden eka maantielenkki

Eilen sääennusteissa lupailtiin tälle päivälle 5-7 plusastetta ja aurinkoakin. Olin iloinen myös suht kovasta tuulesta, joka kuivaisi tiet. Aamulla herätessä keli ei näyttänytkään ihan luvatun hyvältä, vaan oli pilvistä ja vähän vihmoi vettäkin. Kun vuoden ekasta maantielenkistä oli sovittu parin kaverin kanssa, lähdettiin kuitenkin matkaan; Pete maasturilla ja minä maantiepyörällä.

Kokoontumispaikaksi oli sovittu Bembölen kahvitupa, ja sieltä vähän kymmenen jälkeen lähdettiin Veikkolaan päin ajelemaan.

Ilma näytti tältä:Lähtiessä ei enää satanut, mutta tiet olivat märkiä. Pari juomataukoa pidettiin, muuten ajeltiin rauhallista vauhtia Espoon ja Kirkkonummen peltojen vieriä. Tuntui ihan mahtavalta, vaikkei aurinkoa näkynytkään ja naamaan tuli koko ajan lisää rapaa. Kyllä sitä mieluummin ajelee ulkona märälläkin kelillä kuin pyörittelee kotona trainerillä!


Aina välillä on mielessä käynyt pian viisi vuotta vanhan maantiepyörän myynti, kun en sillä kesällä aja juurikaan muuta kuin joskus työmatkoja. Nyt taas muistin, miksi se on hyvä olla olemassa - sillä kun on niin kiva ajaa rospuuttokaudella ja samalla voi säästellä triathlonpyörää paremmille keleille.

Eilen GoExpossa mietin vähän aikaa, pitäisikö satsata 50 euroa vedenpitäviin pyöräilyhanskoihin. Jätin ne kuitenkin ostamatta, mutta loppulenkistä sniiduilu alkoi vähän harmittaa, kun sormenpäät alkoivat jäätyä hanskojen kastuttua.

Lenkin päätteeksi käväisimme Bembölen kahvituvalla kahveilla. Siellä alkoivat sormet mukavasti lämmetä ja hiekka kuivuessaan ropista naamasta.


Lenkki Stravassa:Lenkin aikana vastaan tuli yksi toinenkin pyöräporukka ja muutama yksittäinen pyöräilijä. Kaikkia moikkasimme iloisesti.

2 kommenttia:

  1. Ihana kuva! :D Odotan innolla, että pääsen taas itsekin ulos ^_^

    VastaaPoista
  2. Joo, naama oli musta kuin rantarosvolla. Vähän päät kääntyivät myös kahvilassa lenkin jälkeen. Toivottavasti kelejä riittää, ettei tarvitse enää mennä trainerille ajamaan.

    VastaaPoista