lauantai 4. heinäkuuta 2015

Eka lomaviikko

Kiskon jälkeen on vähän palauteltu. Tälle viikolle oli ohjelmassa yksi pitempi juoksu ja yhdistelmä, muuten kevyttä.

Kun olimme sunnuntai-iltana lähettäneet poikamme taas armeijan leipiin kolmeksi pitkäksi viikoksi, lähdimme maanantaina mökille. Tiistaina kävimme ajamassa pyörillä 1,5 tunnin kevyen lenkin. Olo tuntui silloin jo melko palautuneelta. Sykkeetkin olivat mukavan alhaalla, en tiedä johtuuko se lomasta vai lisääntyneestä unesta, mutta hyvä juttu joka tapauksessa. Nyt on kiva treenata, kun lomapäivät voi suunnitella treenien ympärille.Keskiviikkona meillä oli ohjelmassa mökin parkkipaikan kitkentä ja siistiminen. Se on ollut niin kamalassa kunnossa jo joitakin vuosia, että aina mökille tullessa tai sieltä lähtiessä on harmittanut. Itse olin ajatellut, että hyvä jos saadaan homma hoidettua loman aikana mutta nyt valmista tuli päivässä. Tuo Pete on sellainen, ettei häntä pitele mikään kun vauhtiin pääsee enkä minäkään voi höllätä, kun toinen ahkeroi. Yhdessä kitkettiin rikkaruohoja, levitettiin hiekkaa, istutettiin pari laakakatajaa ja siirreltiin kiviä. Koko päivä siinä meni, mutta saatiin kaikki valmiiksi. Harmi, etten tajunnut ottaa kuvia! Puolen tunnin kevyt juoksulenkkikin käytiin tekemässä ja sen päälle lyhyt yin-joogasessio lantion avaamiseksi, Peten ihkaensimmäinen.

Torstaina oli ohjelmassa se pitempi juoksulenkki, 1 h 40 min. Keli tuntui kuumalta ja jalat väsyneiltä, joten raskasta oli. Tuli se lenkki kuitenkin taas tehtyä! Loppupäivän teimmekin matkaa Harjavaltaan äitini 70-vuotispäiville. Ihmeen suora on kakkostie ja tasaista Satakunnassa.

Perjantaina kävimme Yyterissä uimassa. Rannalla oli kova tuuli ja meressä vaahtopäitä. Vähän alkoi mietityttää veden lämpötila ja uinnin fiksuus muutenkin. Reippaasti puimme märkäpuvut päälle ja kävelimme rantaan. Ja yllätys, vesi tuntui mukavan lämpimältä. Uimme puoli tuntia rannan suuntaisesti ja saman verran takaisin. Yhden kerran aalto heitti meidät ympäri, sitä pysähdyimme vähäksi ajaksi ihmettelemään. Uidessa pysyttelimme lähekkäin, jotta emme eksyisi toisistamme ja leijalautailijoiden olisi meidät helpompi havaita.

Rannalla kuvaushommissa


Tänään oli ohjelmassa yhdistelmätreeni. Sen teimme Kuusijärvellä. Ensin uimme pari kierrosta. Vesi oli niin lämmintä, että uin ilman märkäpukua. Pyörälenkin oli suunnitellut ystävämme J, joka oli myös mukana treenaamassa. Olipas kivat tiet Sipoossa, varsinkin Boxiin vievä tie jäi mieleen. Siinä oli ihan tasainen asfalttikin.

Kuusijärvellä kymmeneltä. Parkkiksellakin oli vielä tilaa.

Sen verran lämmintä oli, että reilun kolmen tunnin pyöräilyn aikana join yhteensä neljä pulloa vettä ja urheilujuomaa. Koska mukana oli vain kolme pulloa, piti tehdä lyhyt pysähdys Itä-Helsingin Siwassa ja ostaa lisää vettä. Taisin kerrankin juoda tarpeeksi pyöräilyn aikana, ja syömäni Maximin Sweet and salty -energiapatukka oli todella hyvä - jatkoon! Sulanutta suklaata oli kyllä vähän aikaa aika monessa paikassa, mutta patukan maku korvasi tämän pienen lämpimästä säästä johtuneen epäkohdan.

Treenin päätteeksi juoksin Rykäsy-reittiä 10 minuuttia ja saman verran takaisin. Juoksu nyt oli sitä samaa taaperrusta kuin muutenkin, mutta kokonaisuutena treeni ja itse asiassa koko viikko tuntui tosi hyvältä!

2 kommenttia: