keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Pari pyörälenkkiä

Eilen oli Espoossa sateista, kun lähdettiin mökille. Ajatuksissa oli ajaa pyörälenkki Röylässä ja jatkaa siitä sitten Saloon. Kun sadetutka näytti ilman selkenevän lännestä, ajoimmekin suoraan mökkimaisemiin. Lohjalla sade oli lakannut ja moottoritiekin alkoi olla kuiva, hyvältä näytti.

Suomusjärvellä.
Suomusjärvellä oli taas vähän kosteampaa, mutta ei sentään satanut. Jätimme auton Suomusjärven (uudistetun!) Salen pihaan ja lähdimme ajamaan Kiikalan suuntaan pohjoiseen. Jonkin matkaa ajettuamme käännyimme vähän hiljaisemmalle sivutielle ajaaksemme pari lyhyttä tempopätkää. Kunnon verran jälkeen nostin sykettä ja vauhtia, mutta tien pinta huononi huononemistaan. Siinä oli lopulta paikkoja, reikiä ja railoja lähes koko tien leveydeltä ja päällyste oli muutenkin todella kehno ja epätasainen. Onneksi liikennettä ei ollut paljon, kun melkein keskellä tietä oli tasaisinta. Kovaa ajaminen oli yllättävän vaikeaa huonolla alustalla, eikä mitään tempoennätyksiä nyt hätyytelty.

Tässä vielä tasaista kestopäällystettä.

Ekan tempopätkän päättyssä Pete ajoi vastaan. Hän oli ajanut melkein Somerniemelle saakka ja kertoi, että päällyste oli siellä vieläkin huonompi (jos mahdollista). Niinpä käännyin minäkin takaisinpäin vähän aikaisemmin kuin olin aikonut. Toisen tempopätkän alkaessa alkoi sataa. Tavallaan ihan hyvä juttu, sillä enempi kokemusta on kertynyt kuivalla kelilla ajelusta. Pian oli kaikki ihan märkää, kengät olivat tietysti kastuneet jo aikaisemmin.

Aika pitkään oli kylmä kastumisen jälkeen, kun kaupassakin piti käydä ennenkuin pääsimme mökille saakka. Onneksi autossa on istuinlämmittimet!

Tämänpäiväisen yhdistelmätreenin ajoituksessa kävi parempi tuuri: sade alkoi juuri kun olimme päässeet takaisin mökille reilun parin tunnin pyöräilyn ja puolen tunnin juoksun jälkeen. Sain siis juostakin kivassa kelissä. Pete oli tietysti nopeampi ja ehti ottamaan kuvan loppukiristäni:

Mökkitiellä, vielä 40 sekuntia juostavaa jäljellä.

Auton takaluukusta on moneksi. Meillä se näyttää aika usein tältä:


Kuvassa näkyvä vihreä kassi on ihan superkätevä treenipullojen siirtelyyn. Siinä on sellaisen väliosastot, joten kaikki pullot pysyvät varmasti pystyssä ja järjestyksessä myös kuljetuksen aikana. Kuvan ulkopuolelle jäivät pari sisuria, joitakin energiageelejä ja -patukoita sekä uudet renkaani, jotka pitäisi saada laitettua vanteille ennen Joroista.

Vielä on se renkaanvaihtokin kokeilematta. Hiilidioksidipatruunoita olen hankkinut nyt pari ylimääräistä. Samalla selvisi, että se pieni osa jolla patruuna laitetaan kiinni venttiiliin oli rikki. Ilmankos ei rengas täyttynyt kun sitä viimeksi kokeilin. Sain Velo & Oxygenistä tilalle uuden, toivottavasti toimivan kilkkeen.

2 kommenttia: