keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Odotettavissa lauantaina

Kaarinan syysmaratonille ilmoittautuessa piti ilmoittaa aikaisemmin juostujen maratonien määrä. Meillä oli niistä Peten kanssa vähän erimielisyyttä, koska hän laski mukaan myös Ironmanilla juostut maratonit ja minusta se oli väärin. Koska hän kuitenkin hoiti ja myös maksoi osallistumiseni, aikaisempia maratoneja laitettiin minulle juostuksi kolme.

Sain yksi päivä itseni kiinni sellaisestakin ajatuksesta, että enhän minä ole juossut maratonille valmistautuessani edes yhtä pitkää lenkkiä. Sitten muistin, että juoksinhan mä siellä Köpiksessä kuitenkin sen 42 kilsaa. Jotenkin se tuntui niin erilaiselta juoksulta kuin normaali katumaraton, että pääsi lipsahtamaan mielestä. 

Nyt reilun kuukauden aikana juoksukilsoja on tullut ihan kohtuullisesti, joten luottavaisin mielin olen lähdössä matkaan, vaikka selkä on edelleenkin pienoisessa jumissa. Pisimmät juoksulenkit Köpiksen jälkeen ovat olleet 17-19 kilsan pituisia. Uskon pääseväni maaliin, ja tavoittelen parin minuutin ennätysparannusta eli vähän reilua neljän tunnin aikaa. Lähden juoksemaan kellon mukaan suunnilleen 5:50-kilsavauhtia ja katson miten pitkälle sillä pötkitään. Jos maaliin saakka, voisi tulla uusi enkka. Jos ei, tulee kokemusta.

Lauantaiksi on Kaarinaan luvattu ihan kivaa keliä, 8-10 astetta ja puolipilvistä. Päälle meinaan laittaa puolipitkät mustat ikivanhat trikoot, valkoisen paljettihameen (!), pitkähihaisen mustan paidan ja lyhythihaisen harmaan paidan. Ainakin lähdössä on päällä vielä ohuenohut valkoinen juoksutakki, jonka saa taiteltua pieneksi mytyksi juostessa, jos tulee kuuma. Päähän laitan varmaan lippiksen ja jalkoihin kuluneet Newtonit. Ja onhan minulla mukana tietysti myös suosikkiasuste, oma aviomies Pete, joka myös starttaa maratonille.
Tällä kertaa ajattelin kokeilla tankkausta normiruualla. Yritän siis tänään ja huomenna syödä normaalia enemmän. Aikaisemmin olen tankannut pitkiin suorituksiin sekoittamalla maltodekstriinijauhetta mehuun, mutta se on joskus saanut vatsani hieman sekaisin. Voi olla, että huomenna tankkauksen viimeistely vaatii myös hedelmäkarkkeja. 

Maratonilla en aio kantaa mukana juomapulloa mukana, vaan ainoastaan geelejä. Kaarinassa maraton juostaan neljänä reilun kymmenen kilometrin kierroksena. Ensimmäisillä kierroksilla otan geelin ja pari mukia vettä aina huollossa, joita on kolme per kierros. Aika monta geeliä saa siis mukaan pakata. Viimeistä (ja ehkä myös toiseksi viimeisintä) kierrosta varten aion viedä huoltopaikoille omat juomat. Luotan taas Coca-Colan virkistävään vaikutukseen maratonin viimeisillä kilometreillä. 

4 kommenttia:

 1. Ooh! Uusi hame! Kuvia on ehdottomasti saatava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta, eiköhän me huomenna jokunen kuvakin saada aikaiseksi! Sisko oli kiltti, kun lähetti Amerikasta pari uutta hamosta lahjaksi, punaisen ja valkoisen. Nyt on vielä sittenkin hieman valinnan vaikeutta.

   Poista
 2. Seuraako suosikkiasusteesi sua lähdöstä maaliin rinta rinnan vai juoksetteko kumpikin omaa tahtianne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei juosta yhdessä. Joskus olen sellaista ehdottanut, mutta ei se oikein ottanut tulta. Juostaan siis omia vauhtejamme ja lähdön jälkeen nähdään vasta maalissa.

   Poista