tiistai 6. lokakuuta 2015

Ruotsiin, Ranskaan ja Kaarinaankin

Jo Köpiksen maaliintulon jälkeen tiesin, etten halua jäädä Ironman-päiväperhoksi, seuraava täyden matkan kisa oli siis samantien ajatuksissa. Meillä oli lopulta lyhyellä listalla IM-kisat Sveitsissä, Barcelonassa ja Vichyssä. Koska Sveitsi tuntui kalliimmanpuoleiselta ja Barcelona on ehkä hiukan liian myöhään syksyllä, päädyimme Peten kanssa ilmoittautumaan Ironman Vichyyn. 


Vichyyn on Pariisista useamman tunnin automatka, joten auto pitää vuokrata ja matkaan varata kunnolla aikaa. Uinti on kivassa kanaalissa, jossa ei tarvitse pelätä ainakaan Volvon kokoisia aaltoja. Jotain vesikasvustoa siellä voi kuulemma olla. Pyörä- ja juoksureitit ovat käsittääkseni ihan ok, ainakin pyöräreitillä taitaa olla jokunen nyppylä. Ja kuumahan siellä Ranskassa voi vielä elokuun lopulla olla, mutta sää nyt on mikä sattuu kisapäivänä olemaan.

Puolikkaan kisaankin on ilmoittauduttu. Ensi kesänä se on ensimmäistä kertaa Jönköpingissä Ruotsissa järjestettävä Ironman 70.3 -kisa. Auto- ja laivamatka on siis tiedossa heinäkuun alkupuolella, kisapäivä on 10.7. Jönköpingissäkään ei tarvitse uida meressä, vaan uinti on Vättern-järvessä. Tukholmasta on vissiin lyhyempi matka ajella Jönköpingiin kuin Espoosta Joroisiin, joten siinä mielessä matkankaan ei pitäisi olla paha.

Nyt syksyllä on suunnitelmissa juosta vielä maraton, todennäköisesti Kaarinassa 24.10. Mökiltä on sinne ihan sopiva matka ja kun se juostaan vielä neljänä kierroksena tasaisella reitillä, se voi olla ihan kiva tuttu juttu. Ehkä kokeilen tällä kertaa jättää viimeisille huoltopisteille omat juomatkin, nimittäin Kööpenhaminassa toimivaksi  todettua Coca-Colaa. Saattavat loppumatkasta rävähtää silmät auki sitä siemaillessa Kaarinassakin. Alkumatkasta turvautunen tuttuihin geeleihin ja veteen.

4 kommenttia:

 1. Te päädyitte samaan valintaan ensi vuoden täyden matkan suhteen kuin minäkin! Köpiksen jälkeen pohdiskelin ensi vuoden täyden matkan kisaa ja vaihtoehdot olivat käytännössä Vichy ja Barcelona. Päädyin valitsemaan Vichyn ja varasin lennot Geneveen, josta ajelee Vichyyn kolmisen tuntia. Mitä olen Vichystä raportteja lukenut netistä, niin kuumaa on useampana vuonna ollut, samoin märkäpukukiellon uhka on olemassa, pyöräreitti kohtalaisen tasainen, mutta teiden kuntoa valiteltu huonoksi ja juoksureittiä on kovasti kehuttu.
  Tsemppiä maratonharjoitteluun, toivottaa Sina Porvoosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Me ei vielä olla varattu lentoja, joten Geneveen lentäminen on meillekin vielä mahdollista. Saa nähdä mihin päädytään. Toivottavasti tulee kiva kisa! Kiitos tsempeistä, vielä pari viikkoa aikaa houkutella maratonkunto esiin!

   Poista
 2. Hyvä kisa, olen tehnyt kahdesti.

  Pyörä ei ole tasainen niin kuin vaikkapa Barcelonassa tai Joroisilla mutta ei mikään mäkireitti toki. Osittain pinta on huono ja tämä laittaa lähinnä hermot koville. Siis ei mikään erityisen nopea pyörä. Uintikaan ei jostain syystä ole nopea jos aikoja katsoo, mutta ihan mukava. Juoksu on tasainen ja menee kaupungin puistoissa ja jopa yhden ravintolan terassin läpi, joten kannustusta riittää. Tosin helteessä houkutus jäädä terassille istuskelemaan voi olla kova....

  Kuuma voi olla, tänä vuonna taisi olla 36-37 ja lisäksi kova tuuli. Viime vuonna taas oli melko täydellinen keli ~20, ehkä 25 korkeimmillaan.

  Geneve on tosiaan lähin kansainvälinen kenttä, myös Zurich on <6h päässä, riippuen toki liikenteestä. vkonloppu on Ranskassa viimeinen kesälomavkonloppu joten liikennettä saattaa ilmetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva lukea kokemuksistasi kisassa! Vai terassin läpi juostaan, kuulostaa jännälle. Toivottavasti ei ole ihan järkyn kuuma kuitenkaan.

   Täytyy vielä miettiä mihin lennetään. Liikennettä riittää varmaan joka puolella.

   Poista